Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Misija nam je stvarati najljepše dječje hitove – nadamo se da je ovaj jedan od njih

29.06.2021. 13:04


U godini koja nikako nije bila naklonjena umjetnicima i umjetničkom izrazu, a posebno glazbenicima, GLAZBENI je STUDIO LIBRETO i Dječji zbor LIBRETIĆI uspješno priveo kraju i jednu takvu – turbulentnu, nepredvidivu i punu izazova.
I to na vrlo originalan način – premijerom spota za svoju novu pjesmu pod znakovitim nazivom – U SRCU SVOM, objavljenim na YT kanalu GLAZBENOG STUDIJA LIBRETO.
Autori teksta pjesme jesu Irena Ivetić i Ivana Begović, glazbu supotpisuju Ivana Begović i Dinko Habuš, dok je za cjelokupni auditivni, vizualni i producentski dio bio zadužen Marin Ćuto.
A tko se to sve nalazi u njihovim srcima?
»Prvenstveno ljubav. Ogromna količina ljubavi prema glazbi, djeci, mladima i pedagoškom radu i upravo su nas ti motivi i vodili kroz ovu zahtjevnu školsku godinu i nisu nas napuštali kao ideja i nit vodilja niti jednoga časa.


Održali obećanje
Raditi nismo mogli na svoj poznati, ustaljeni način, pa smo bili primorani biti kreativni i snalaziti se na sve ove postojeće – održavali smo satove preko ZOOM platforme, koristili smo brojne druge aplikacije za komunikaciju i povezivanje, pjevali smo fizički udaljeni jedni od drugih, s vizirima i maskicama, dijelili grupe u svega nekoliko djece u jednoj, išli vani, u prirodu…. Ali, ono što je najbitnije istaknuti – mi nikada nismo prestali sa svojim radom, naša je ljubavno – glazbena nit ostala čvrsta i održiva. Otporna na sve snažne udarce izvana. Održali smo obećanje svojim pjevačima kako ih nikada nećemo ostaviti i kako će oni svoje satove dobiti – ponekad nismo niti znali u kojem obliku, ali da do prestanka rada ne može i ne smije doći. U vremenima kada su djeca pod ogromnim emocionalnim i psihološkim pritiscima, sa svih strana, kada im je doslovno uzet komadić djetinjstva, trudili smo se biti tu za njih kao učitelji, mentori, a prvenstveno – ljudi, uz to da znaju da su njihovi prijatelji pjevači iz Libretića u svakom trenutku tu i da mi, bome, ne idemo nikamo, niti to ikada imamo namjeru učiniti!«, uz smiješak dodaje Ivana, jedna od umjetničkih voditelja zbora, uz svoga supruga Dinka.
A zašto je baš došlo do snimanja pjesme »U srcu svom«?
-Upravo zato što ona govori o iskonskoj potrebi djece da budu okružena svojim učiteljima i vršnjacima u školi jer je pohađanje iste njihova elementarna, nasušna i neotuđiva potreba. Pjesma »U srcu svom« zapravo slavi ljepotu i čaroliju dječjeg slobodnog, radosnog i nesputanog druženja i interakcije, njihovu ljubav prema školi, igri, vršnjacima, druženju u radosti i veselju…zapravo sve ono što im je u ovim vremenima tako često bivano oduzeto i zbog čega smo ih mi nastojali utješiti, ohrabriti i motivirati na način da im damo slušalice u ruke, da ih stavimo pred studijski mikrofon, da upalimo kameru… I mislim da smo u tome i uspjeli!


Ideja dječje igre
Djeca su uživala radeći i u studiju i na setu, na nekoliko prekrasnih zadarskih lokacija, dominantno ispred Osnovne škole Bartula Kašića, poradi čega se od srca zahvaljujemo Ravnateljici škole, kao i divnoj učiteljici i mentorici, Elzi Nadarević Baričić, koja me inicijalno i podržala u ideji da snimamo upravo ispred i oko škole u kojoj i sama radim.
Snimali smo u više etapa i navrata, a sve pod budnim okom i iza kamere našeg dragog prijatelja, kolege i suradnika, Marina Ćute koji je s nama bio ispred Osnovne škole Bartula Kašića, na Baninama, na 5 bunara, na Pozdravu Suncu, kod jedne djevojčice u stanu jer su nam bili potrebni i ti kadrovi… Čitav je spot protkan idejom dječje igre koja nikada ne smije prestati i kojoj moramo dati krila da potraje zauvijek.«
Koji su daljnji planovi i ciljevi Dječjeg zbora LIBRETIĆI?
-Osim novih upisa koje uskoro najavljujemo, za zboraše, kao i za soliste, svakako da i nadalje stvaramo najljepše dječje hitove koji će se pjevati godinama, da zadarski LIBRETIĆI postanu sinonim za pjevanje i pjesmu djece i mladih u našem prelijepom Zadru, da što više djece i mladih prođe kroz naš Studio i osjeti čari vježbanja pjevanja, scenskoga pokreta, boravka u studiju, glume na sceni i pred kamerom te da odgajamo generacije zdrave, sretne, opuštene, nasmijane, glazbeno obrazovane djece kojima je scena drugi dom, a njihovi se talenti uvažavaju, prepoznaju i njeguju!«, kažu nam za kraj Dinko i Ivana.