Ljetne škole tehničke kulture u Obrovcu i Pagu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Organizira se zanimljiv, zabavan i edukativan program za djecu
Program i način rada škola tehničke kulture razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju
Zajednica tehničke kulture
Ljetne škole uključuju visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije organizira ljetne i zimske škole tehničke kulture - jedinstvene škole tehničkih aktivnosti koje uključuju visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture.

Trenutačno se provodi Ljetna škola tehničke kulture Zrmanja 2022. koja se održava u OŠ Obrovac u periodu od 23. do 30. lipnja. Polaznici Škole su djeca osnovnoškolskog uzrasta koji su se svojim radom i zalaganjem u udrugama Zajednice istaknuli u području tehničke kulture u 2021. i 2022. godini.

Program i način rada škola tehničke kulture razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. Tijekom njihovog sedmodnevnog boravka u ljetnim školama udruge članice uz stručne suradnike Zajednice tehničke kulture Zadarske županije u prirodnom ambijentu organiziraju zanimljiv, zabavan i edukativan program za djecu. Tako se potiče kreativan rad, stvaralaštvo i svrsishodno angažiranje u slobodnom vremenu, te se stvara interes da kroz upoznavanje s radom udruga i sami vide svoje mjesto u njima. Nadalje, u prekrasnom ambijentu djeca se upoznaju i s prirodnim bogatstvom Zadarske županije.

Drugu ljetnu školu Zajednica provodi na prekrasnom Otoku Pagu. Ljetna škola tehničke kulture Pag 2022. održat će se u mjestu Vlašići na otoku Pagu u periodu od 3. do 10. srpnja. Polaznici Škole bit će nagrađeni učenici osnovnoškolskog uzrasta iz prirodoslovno-matematičkog i tehničkog područja u šk. god. 2021./2022. na županijskoj razini.

Ljetne škole financirane su sredstvima iz javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Zadra i Zadarske županije za 2022. godinu te Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Zajednica tehničke kulture Zadarske županije, kao partner Centru tehničke kulture Rijeka, sudjeluje na projektu Stem(ajmo!). Cilj projekta je razviti kapacitete partnerskih organizacija za provedbu programa na području popularizacije STEM-a te povećati broj aktivnosti i sadržaja usmjerenih na popularizaciju STEM-a među djecom, mladima i građanima. Projekt je prijavljen u sklopu javnog poziva »Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a« (UP.04.2.1.10) iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno