Don Damir blagoslovio "Božji vrt"

Slika korisnika admin
puntica4
Velimir BRKIĆ
U vikend-naselju Puntica u Ražancu otvoren je park površine preko 600 metara, a veliki križ dominira prostorom - vrtom Božjim

U nazočnosti nekoliko stotina vikendaša i mještana Ražanca u nedjelju navečer u vikend-naselju Puntica na osobito svečan način je otvoren park površine preko 600 metara, te je posvećen i blagoslovljen veliki križ koji dominira prostorom, vrtom Božjim, kako je u svojoj nadahnutoj propovijedi istaknuo ražanački župnik don Damir Juričin.

Obred blagoslova predvodio je don Damir Juričin koji je u svojoj nadahnutoj propovijedi između ostalog istaknuo da je križ simbol života daleko više nego li bilo koji drugi simbol.

- Križ je simbol vjere prema Bogu, odanosti Crkvi i ljubavi prema rodnoj grudi, naglasio je don Damir.

Postavljanje križa i uređenje prostora oko križa kao i, moglo bi se reći, velebnog parka rezultat je rada nekolicine radišnih i vrijednih vikendaša poput Ivana Grambergera, Tomislava Dvorskog, Marijana Kežmana, Dragutina Radića i drugih vikendaša, koji su vlastitim sredstvima i radom, uz neizostavnu pripomoć Općine Ražanac, prihvatili i realizirali ideju idejnog začetnika, glavnog organizatora i dobrotvora Stjepana Brestovca Štefa, koji je želio time zahvaliti Bogu što nam je omogućio život, i za sve dobro što nam život donosi.

U blizini križa u prostoru parka postavljeno je 30-ak klupa za odmor, ljuljačke i ivičnjaci, a cijeli je prostor dodatno hortikulturno uređen. Očekuju nas i neki novi sadržaji pa zato i na ovaj način molimo sve one koji se žele financijski priključiti u našu akciju, neka nam pomognu, kako na opće zadovoljstvo, tako i na vlastito ispunjenje, rekao je Štef koji je imao i izuzetnu čast otkriti veliki križ.

- Sveukupna vrijednost radova iznosi 60.000 kuna. No mi smo zbog vlastitog rada i pomoći Općine s osam kamiona zemlje sveukupno utrošili 45.000 kuna. U akciju je dosad uključeno 50-ak od sveukupno 130 vikendica na Punti Ražanac. Kako smo sakupili 35.000 kuna, do zatvaranja financijske konstrukcije nam nedostaje još oko 10.000 kuna. No, i to ćemo uz Božju providnost još sakupiti, uvjeren je Štef .

Skrivajući poneku tajnu i ljubavnu priču ovaj "Božji raj na Zemlji" odsad će izazvati znatiželju svakog posjetitelja Ražanca, koji bi je volio doznati i ponijeti sa sobom u svoju postojbinu. To je ono zrnce soli koje se dodaje jelu da bi dobilo puninu i zaokružilo senzaciju.

U ovaj će se park "vratiti svjetovni i duhovni život", osigurat će se zabava mladima, odmor starijima i ostvarit će se više estetske razine prostora na ponos Ražanca, a sve na zadovoljstvo vikendaša u vikend-naselju Puntica.

- Želite li u sparna ljetna poslijepodneva, u bojama bogatu jesen ili u mirisno proljetno jutro pobjeći iz gradske vreve, neka vam izbor bude park Puntica, duhovni mir, pogled na bonacu ili uzburkano more Podvelebitskog kanala, slika raznovrsnosti i neopisivog bogatstva kralja hrvatskih planina Velebita. Vjerujte, nećete požaliti. Svega nekoliko stotina metara od centra Ražanca naći ćete se u samom srcu raja za dušu i tijelo, ustvrdio je Štef prije nego je nazočne pozvao u svoje dvore gdje se oko bogatog stola dugo blagovalo, veselilo i pjevalo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno