Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sponzor sporta i kulture

Autor: Z L

28.07.2008. 22:00
Sponzor sporta i  kulture


Toyota Croatia se i ovog ljeta ističe kao neizbježni pratitelj brojnih manifestacija koje u Hrvatsku dovode vrhunske sportske i kulturne priredbe. Naime, tek što je okončan teniski turnir, popularni ATP Croatian open u Umagu gdje je Toyota s velikim brojem automobila bila glavni prijevoznik teniskih zvijezda ali i brojnih drugih uglednika iz svijeta politike i gospodarstva,  automobili s poznatim znakom najvećeg globalnog proizvođača vozila na četiri kotača opet dominira u – Umagu ne dalekom Motovunu. Kako je Toyota je prošle godine proslavila 10 godina komercijalnog uspjeha s hibridnom tehnologijom i najpoznatijim svjetskim hibridnim automobilom s niskom razinom ispuštanja štetnih plinova, Toyotom Prius a i kultni motovunski filmski festivali iam istu obljetnicu, veza se nametnula sama po sebi.
Na najpoznatijem Brdu filmova ove će se godine prikazati više od stotinu filmova u 5 dana. Uz filmski, priprema se i bogat popratni program, izložbe, susreti festivalskih gostiju i publike, koncerti… Toyota Prius pak promovira čistu snagu, užitak u vožnji, uz smanjenu emisiju štetnih plinova i nisku potrošnju goriva. S Toyotom Prius moći će se upoznati i svi posjetitelji Motovun film festivala za koje je organiziran Prius eco taxi, besplatan prijevoz od podnožja do vrha brda, 29., 30. i 31. srpnja od 19 do 21 sat.
Toyota je ove godine pokrovitelj glavne festivalske nagrade – Propeler Motovuna koji se dodjeljuje najboljem filmu u glavnom programu, te dobro poznatog eko kampa koji od ove godine mijenja naziv u Toyota eko kamp.