Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

I Ratko Rudić imao bi što vidjeti (FOTOGALERIJA)

28.07.2009. 22:00
I Ratko Rudić imao bi što vidjeti (FOTOGALERIJA)

Foto: Filip BRALA



U utorak je kod mula na zadarskoj Novoj rivi startao natjecateljski dio vaterpolskog turnira V.A.K”AN”Z.A. Inej AC 2009. Nakon jednodnevne odgode početka turnira zbog odavanja počasti stradalima u nesreći nagibnog vlaka u Rudinama, igrači Vaterpolskog amaterskog kupa antivaterpolista i neplivača zadarskog akvatorija započeli su borbe za prva mjesta po skupinama. Društvo sportske rekreacije Osmijeh za-Dar pobrinulo se za dobru organizaciju drugog po redu ovakvog turnira.
U bazenu dimenzija 17×10 m, s loptanjem na vodi krenuli su članovi 16 momčadi podijeljenih u četiri skupine. Iako su bazen i lopta manjih dimenzija od standardnih, zabava i uzbuđenje koje nude “neplivači” nije nimalo umanjena.
– Zadovoljan sam početkom V.A.K.”A.N.”Z.A.-e 2009. Pred brojnim Zadranima i njihovim gostima bili smo svjedoci dobrog amaterskog vaterpola koji će i u narednim danima uveseljavati sve nazočne – rekao je Borut Gatara, glavni organizator ove vaterpolske revije.
Na turniru ne mogu sudjelovati igrači koji imaju zabilježen najmanje jedan nastup za prvu momčad u bilo kojem natjecateljskom rangu, koji djeluje pod Hrvatskim vaterpolskim savezom ili bilo kojom međunarodnom vaterpolskom federacijom. A neće nastupiti ni igrači koji su aktivni u mlađim kategorijama i igrači koji su u posljednje tri godine bili aktivni u mlađim kategorijama. Gatara i njegovi suradnici su osmislili ovakve propozicije u svrhu popularizacije amaterskog vaterpola u Zadru, ali i zbog zabave koju pružaju antivaterpolisti.
Članovi momčadi, između kojih su i neke s izrazito živopisnim imenima, natjecat će se po skupinama i to po sistemu svatko sa svakim, a dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine idu dalje. Po ulasku u fazu ispadanja, nakon četvrtfinala dobit ćemo četiri momčadi, tj. Fantastičnu četvorku koja će odlučivati o pobjedniku ovogodišnjeg kupa.
Tek startavši, V.A.K.”A.N.”Z.A. je već utakmicama prvog kola ponudila dobru zabavu svima koji su se u popodnevnim i večernjim satima zatekli u blizini mula.
– Ljubitelj sam vaterpola i navijač naše reprezentacije. Čuvši da se u Zadru održava ovakav turnir, želio sam doći i pogledati kakve utakmice mogu pružiti sudionici zadarske divlje lige. Za razliku od neizvjesnog susreta s reprezentacijom Srbije u kojem će se gristi nokti, dobro je pogledati i zabavnu stranu ovog sporta – mišljenja je Ante Bucić iz Maslenice koji je pratio početak natjecanja.
Skupina A
SMILJEVAC6
VOJNIČKI6
(2:2, 1:1, 1:2, 2:1)
SMILJEVAC: Viduka (2), Marić (2), Jerak (1), K. Zrilić (1), A. Zrilić, Šokota, Karić. Trener: Vjeko Rakvin.
VOJNIČKI: Antišin, Sorić, Buškulić (3), Buterin, Petrić, Šimičić, Opačić, Bukulin, Rubeša (3). Trener: J. D. Dvornik.
STUDIO B9
CB KAMPO4
(1:1, 2:1, 3:1, 3:1)
STUDIO B: Mar. Mikulić, Rogić (4), Radoš (1), Biloglav, Čačić (1), Dan. Mikulić, Verunica (2), Jerko Mikulić (1).
Trener: Joško Dujić.
CB KAMPO: Markić, Strgačić – Pegi (1), Paunović, Pedić, E.Bukulin, Dellavia (1), A. Bukulin, Matulić (2), Korona.
Trener: Ivica Šljuka.
Skupina B
C. T. KAMPO KAŠTELO7
LPK8
(2:4, 1:0, 3:0, 1:4)
CROCCANTE TEAM KAMPO KAŠTELO: Dodaj, Kučan (1), Božić, Pavičić, Vidov, Dobrović (2), Gregov, Damir Keča (3),I. Keča, Rimanić, Dobrović, Bajlo, Pinčić (1), Sutlović. Trener: Ante Strenja.
LPK: Medić, Babić, Buškulić (1), Kalanj (1), Jurjević, Andrić, Lovrinov (6), Sesar. Trener: Mate Pece.
Skupina D
BUKKAKE BRONX9
PIJANCI2
(3:0, 1:1, 2:1, 3:1)
BUKKAKE BRONX: Marčinković, Vukić, Kostić, Nimac, Rončević (3), Grgić (1), Čosić (1), Dvornik (2), Galović (1). Trener: Ivan Kršlović – Kazeta.
PIJANCI: Nimac, Kljajić (2), Plazina, Katalinić, Menčik, Vulić, Bakmaz, Pedić.