Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Micah Downs novi igrač Zadra?

Autor: Roman Morović

28.07.2009. 22:00
Micah Downs novi igrač Zadra?


Iz KK Zadar danas još uvijek nije bilo službene potvrde ovog transfera. “Ništa još nije službeno potpisano. Kada bude, biti ćete obaviješteni” – kratko je kazala glasnogovornica Slavica Vulin.


Prema pisanju uglednog košarkaškog portala eurobasket.com KK Zadar danas je završio posao oko dovođenja američkog krilnog igrača Micaha Downsa u svoje redove. Downs (1986., 203) je profesionalnu karijeru započeo 2005. godine u Kansasu (NCAA) , a u svojoj prvoj sezoni je odigrao 13 utakmica uz prosječan učinak od 4 poena, 2 skoka i 1 asistenciju po susretu. Nakon toga je prešao u Gonzagu gdje je propustio pola sezone zbog pravila prijelaznog roka, a kasnije i zbog ozljede noge.
Te je sezone odigrao 17 utakmica uz prosjek od 8 poena i 3,7 skokova po susretu. U sezoni 2007./2008. za Gonzagu je odigrao 33 utakmice, te je u prosjeku zabijao 8 poena uz 3,7 skokova i 1,4 asistencije po susretu, a prošle je sezone odigrao 34 utakmice i ostvario najbolje statističke pokazatelje; 9,6 poena, 4,6 skokova i 1,1 asistencija po suretu. Ove godine je nastupio na turniru u Portsmouthu koji se igra prije NBA drafta, te u NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu gdje je igrao za Phoenix Sunse.
Službena stranica NBA drafta kao njegove jače strane navodi odlične fizičke predispozicije, napredak u skoku iz sezone u sezonu, atraktivna zakucavanja i prije svega odličnu obranu. Dugačke ruke omogućuju mu da lakoćom presjeće ili ukrade loptu protivniku, dosta je brz, ima dobar rad nogu i dobro razumije košarku. Kao slabije strane navodi se činjenica da se nije razvio u zvijedu kakvu su ljudi od njega očekivali nakon srednje škole. U četiri sezone na koledžu nije imao prosjek veći od 10 poena po susretu, uz slab postotak šuta i upitnu selekciju šuta. Slobodna bacanja je u karijeri gađao 72%, a trebao bi popraviti i kontrolu lopte. U posljednje vrijeme je popravio svoje ponašanje na terenu iako još uvijek pokazuje tragove nervoze, naročito kada izlazi iz igre.
Ipak, iz KK Zadar danas još uvijek nije bilo službene potvrde ovog transfera.
– Ništa još nije službeno potpisano. Kada bude, biti ćete obaviješteni – kratko je kazala glasnogovornica Slavica Vulin.