Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Plivatonu rekordan broj djece (FOTOGALERIJA)

Autor:

28.07.2009. 22:00
Na Plivatonu rekordan broj djece (FOTOGALERIJA)

Foto: Adam VIDAS



– Zbog idealne dobi mladih plivača, natjecanja ovakvog tipa nam svake godine pružaju odličan uvid u potencijalne talente, kaže glavna trenerica Josipa Nekić
Na ljetnom bazenu “Kolovare” održano je tradicionalno natjecanje “Plivaton” na kojem je nastupilo 270 djevojčica i dječaka različitih uzrasta. Svrstani u četiri kategorije, mlade plivačice i plivači Plivačkog kluba Zadar, P.K. Jadera – Zadar i P.K. Dupin iz Biograda nadmetali su se u 50 metarskom bazenu u disciplinama slobodno, prsno, leđno, delfin, te u štafeti 4 x 50 m. Svaki natjecatelj je mogao nastupiti u najviše dvije pojedinačne discipline, a za osvojena tri prva mjesta, dijelile su se medalje. Plivački klub Zadar, organizator susreta, doprinio je da i ovogodišnje županijsko natjecanje iznjedri nekoliko plivačkih nada čije vrijeme tek dolazi.
– Zbog idealne dobi mladih plivača, natjecanja ovakvog tipa nam svake godine pružaju odličan uvid u potencijalne talente na koje se u daljnjem trenažnom procesu posebno fokusiramo, kaže prof. Josipa Nekić, glavna trenerica Plivačkog kluba Zadar.
Ove godine je zaprimljen rekordan broj prijava zainteresiranih za “Plivaton”. O sve većem interesu djece i njihovih roditelja za vodene sportove govori podatak da samo P.K. Zadar tijekom ljetnih mjeseci broji oko 300 članova. Otvaranje novog bazena na “Višnjiku” sigurno će pomoći da se broj polaznika zadarskih škola plivanja poveća i u ostalom dijelu godine.
– Veseli me što je bazen svaki dan ispunjen djecom koja se žele baviti plivanjem – zaključuje Josipa Nekić, koja nam je usput najavila i predstojeće županijsko natjecanje u plivanju koje će se za kategoriju kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora održati 4. kolovoza na ljetnom plivalištu “Kolovare”.
Najbrži na “Plivatonu 2009.” u svojim kategorijama su bili: Kotlar Nika, Rudić Petra, Milin Andrea, Čizmin Katja, Rimac Marko, Šarić Bruno, Torbarina Bruno, Krpina Lucijan, Jović Lana, Donadić Karla, Puhalović Božo, Perović Luka, Keruc Šimeto, Krstić Tonka, Oštrić Anđela, Matulić Katarina, Šare Lea, Klaneček Donat, Petani Filip, Lonić Jakov, Ninčević Maja, Smrkinić Luka, Bavdek Leo i Smrkinić Marko.