Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nikolini Tokić tri, Marceli Marić dva odličja

Autor: Čedo Fabulić

28.07.2009. 22:00
Nikolini Tokić tri, Marceli Marić dva odličja


Proteklog vikenda u Barceloni je održan vrlo jak međunarodni mitnig skokova u vodu za seniore, kadete i juniore na kojem su nastupili i zadarski skakači članovi KSV Zadar i KSV Arno. Na natjecanju je sudjelovalo 18 klubova iz šest zemalja: Njemačke, Hrvatske, Škotske, Velika Britanije, Nizozemske i domaćina Španjolske.
Članica KSV Zadar kadetkinja Marcela Marić je sa daske 3 m sa 280 bodova osvojila prvo mjesto ispred reprezentativke Velike Britanije. To joj je ujedno i novi rekord u broju ostvarenih bodova u ovoj disciplini. S daske 1 m redoslijed je bio obrnut, Marcela je u tijesnoj borbi nesretno izgubila za samo jedan bod te je zauzela drugo mjesto. I u trećoj disciplini na kojoj je nastupila Marcela je nakon pet skokova s tornja bila u vodstvu da bi nakon loše izvedenog zadnjeg skoka pala na četvrto mjesto.
– Osvojeno zlato i srebro na ovako velikom natjecanju najbolji je završetak rezultatski odlične sezone pune velikih uspjeha i postavljenih rekorda za našu skakačicu – istakao je trener Marko Sutlović.
Nikolini odličja svih boja
Seniorka KSV Arno Nikolina Tokić nastupila je u tri dsicipline i u sve tri osvojila je odličja svih boja. Devetnaestogodišnja skakačica trijumfirala je s daske 3 m, srebro je osvojila na daski 1 m, a broncu s tornja što je prvi put u povijesti da jedna hrvatska skakačica na ovako jakim mitinzima osvaja odličja. U ovoj potonjoj disciplini Nikolina je usput ipunila normu za jača međunarodna natjecanja pa i za OI u Londonu. Usput rečeno ova sjajna skakačica vrlo je blizu povratka iz Kanade u Zadar gdje bi nastavila studije i trenirala na Višnjiku.
Trener Arno Longin u Barcelonu je poveo i troje juniora. S nešto lakšim programom Josip Karuc je osvojio deveto mjesto s daske 1 m. Mlađa juniorka Dora Smolić je bila 13. s daske 3 m, a Marta Basioli 15. s daske 1 m.
– Nikolina nas je stvarno sve skupa jako iznenadila. Mlađe skakače poveli smo u prvom redu da osjete tako jedno veliko natjecanje i to iskustvo sigurno će im puno koristiti – kaže Arno Longin.


Longin ponovo na EP-u


Legendarni zadarski skakač Arno Longin ne miruje. Naime, pored obveza u klubu Longin se sprema za Europsko prvenstvo za veterane koje će se održati u rujnu u španjolskoj Sevili. Longina očekuje veliko iskušnjenje jer brani naslov dvostrukog prvaka starog kontinenta.
-Jest, bit će teško obraniti obije titule ali svako osvojeno odličje itekako je veliki uspjeh – kaže Longin.