Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prvijenac Puljića i Vrsaljka

Autor: Šime Ćurko

28.07.2009. 22:00
Prvijenac Puljića i Vrsaljka

Foto: Vedran SITNICA



Obojica su kao talentirani mladi igrači napustili Stanove kao pučkoškolci
Iako su s Kantride ispraćeni sa šest golova u mreži, nastup u Rijeci u dresu Lokomotive pamtit će dvojica nekadašnjih igrača Zadra, Tomislav Puljić i Šime Vrsaljko. Obojica su kao talentirani mladi igrači napustili Stanove kao pučkoškolci. Među njima je devet godina razlike, ali ove sezone nogometni ih je put spojio, obojica su pronašli mjesto u zadnjem redu novog prvoligaša, koji je zapravo druga momčad Dinama.
– Nadao sam se nastupu u Prvoj HNL prošle sezone za Croatiju Sesvete, s kojom sam bio prvak Druge lige. No, nismo se dogovorili, pa sam lani bio u Drugoj ligi u Segesti – kaže 26-godišnji Puljić, uz Nina Bulu i Željka Sopića najiskusniji igrač Lokomotive. Premda je Segesta lani imala dosta problema, Puljić se potvrdio kao ponajbolji igrača u sisačkoj momčadi pa je na taj način skrenuo pažnju na sebe i nekih prvoligaških klubova. Na kraju se odlučio za Lokomotivu.
– Momčad ima mnogo mladih igrača koji su željni dokazivanja. Bez obzira na loš početak u Rijeci, u nastavku sezone Lokomotiva će pokazati svoju pravu vrijednost. Vidjet ćete vrlo brzo koliki je potencijal među tim mladim igračima. Protiv Rijeke sedam-osam naših igrača je prvi put nastupilo u Prvoj HNL, a naletjeli smo i na razigranu Rijeku, protiv koje je teško igrati na njihovom terenu – poručuje Puljić, koji se tako na mala vrata vratio u Maksimir gdje je kao kadet i junior nastupao za Dinamo. Do prve momčadi “modrih” nije stigao pa je nogometni kruh zarađivao posuvuda, čak i u Kini. Sada je u dresu “željezničara” konačno došao i do Prve HNL.
Iako još junior, Šime Vrsaljko, sin dugogodišnjeg prvotimca Zadra Mladena, odavno je skrenuo pažnju na svoju igru. Vrsaljko je neizostavan član mlađih reprezentativnih selekecija, a u Dinamu su ga odlučili gurnuti u prvu momčad “mlađeg brata”. Poput oca, koji kao igrač bio poznat po čvrstini u duelima, i Šime igra u obrani, a na Kantridi je zauzeo mjesto na desnom boku u zadnjoj liniji.


Župan započeo pogotkom


Nakon Šibenika, Međimurja i Zadra, Dragan Župan nastupio je i za svoju četvrtu momčad u Prvoj HNL. Veznjak, koji je protekle tri sezone igrao u zadarskom dresu, ovo je ljeto pojačao Istru 1961 i u prvom nastupu za novu momčad zabio pogodak. Lijepo zvuči da je to Županu pošlo za nogom u Maksimiru protiv Dinama, no lošija je verzija da se uz Zadraninov gol Puljani primili sedam golova. Bio je to ukupno 14. Županov gol u Prvoj HNL.