Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Mocirama ništa konkretno

Autor: Šime Ćurko

28.07.2009. 22:00
U Mocirama ništa konkretno

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Za sada je poznato da su Zadar napustili Ivan Mijolović (vanjski) i Siniša Meštrić (vratar)
U Rukometnom klubu Zadar tek su posljednjih dana započeli pregovore s igračima kako bi se, koliko-toliko, na okupu zadržala momčad koja je prošle sezone osvojila osmo mjesto u Prvoj B ligi. Za sada je poznato da su Zadar napustili Ivan Mijolović (vanjski) i Siniša Meštrić (vratar), baš kao što se zna da su Ivan Buovac i Kristijan Brkljača pokušali naći rješnje za nastavak karijere u nižim njemčakim ligama.
– Želimo zadržati svakog igrača iz prošle sezone pa tako i Buovca i Brkljaču i o raspletu dogovorima s njima mnogo toga ovisi kada je riječ o slaganju momčadi za sljedeću sezonu – kaže Roko Paleka, trener, koji je jučer razgovarao s Upravom oko mogućeg izgleda prve momčadi. No, mnogo je tu upitnika. Josip Peša, Damir Samaržija pa Buovac i Brkljača, zatim Anđelo Žeravica, koji se oporavlja od operacije, sve igrači čiji status nije definiran, a bez kojih Zadar u Prvoj B ligi ne može očekivati više od borbe za ostanak. Zapravo, bez njih u Mocirama se mogu zapravo pomiriti s ispadanjem u Drugu ligu. Do jučer su se, od iskusnijih igrača, izjasnili tek Nino Jerak i Natko Merhar koji sigurno ostaju.
Paleka kaže da je Zadar zainteresiran i za dolazak nekoliko pojačanja, no i tu stvari zapinju na novcu. Naime, za takve igrače osim mjesečne plaće treba izvojiti novac za hranu i smještaj, a to je trošak kojeg je klub pošteđen kada je riječ o domaćim igračima. Stoga je Paleka najavio mogućnost da se početak priprema, najavljen za 3. kolovoz, pomakne za nekoliko dana. Nema smisla, kaže Paleka, početi trenirati prije nego što se kompletira momčad. A tada ostaju – pregovori.