Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Maškarano ludilo u Ždrelcu

28.07.2010. 22:00
Maškarano ludilo u Ždrelcu


Ove godine su glavne teme karnevala Meksiko i priča Pepeljuga. Nadamo se da će uz meksičku tekilu i ples život na otoku postati čaroban kao u priči u meksičkim sapunicama. Karnevalsku povorku s glavne plaže Matlovac kroz mjesto će voditi kraljica karnevala Jagoda Barić


Ovaj petak 30. srpnja u Ždrelcu će se održati šesti ljetni karneval, koji organiziraju članice Udruge “Levanda”, Mjesni odbor Ždrelac, Općina Pašman, Turistička zajednica Pašman te ždreški ugostitelji i mještani.
 – Ove godine su glavne teme karnevala Meksiko i priča Pepeljuga. Nadamo se da će uz meksičku tekilu i ples, život na otoku postati čaroban kao u priči u meksičkim sapunicama. Karnevalsku povorku s glavne plaže Matlovac kroz mjesto će voditi kraljica karnevala Jagoda Barić, zastavu će nositi naš Vito Amerikanac, a dječju grupu predvodit će predivna Pepeljuga, naša ljepotica Antonela Šokota, koja će svojim raskošnim kostimom zadiviti publiku, najavila je ždreški karneval Koraljka Jugović, voditeljica udruge Levanda. Dodala je da će na karnevalu sudjelovati brojne grupe koje su napravile kostime na temu Svjetskog nogometnog prvenstva te razna iznenađenja. Jugović je istaknula da su se kostimi za karneval šivali mjesecima, a glavna dizajnerica i krojačica je Senka Barić, koja je sašila gotovo sve kostime.
 – Ljetni karneval je glavna turistička atrakcija u Ždrelcu. Kostimirane grupe i pojedince te ostale posjetitelje zabavljat će Old timer band. Tijekom karnevala posjetiteljima će se s brojnih štandova nuditi hrana i piće. Svi maskirani sudionici će se moći natjecati za najbolju masku te zaigrati tombolu, dok će se djeca moći susresti s magarcem Bepom, zaključila je Jugović i pozvala sve da u što većem broju u petak posjete Ždrelac.