Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Turisti bez informacija

28.07.2010. 22:00
Turisti bez informacija


Neotvaranjem Turističkog društva u Brguljama popriličan će broj gostiju ostati neregistriran, neće biti naplaćena boravišna pristojba, a gosti će ostati i bez uobičajenih informacija koje je pružala zaposlena osoba


Na veliko iznenađenje mještana i gostiju što borave u prekrasnom otočnom mjestu Brgulje na otoku Molatu, vrata Turističkog društva su i dalje zatvorena. A da će tako biti i do konca ove turističke sezone, uvjerio nas je nedavno i direktor Turističke zajednice grada Zadra Zvonko Šupe.
Naime, kako on kaže, takvu je odluku pred početak ovogodišnje turističke sezone donijelo Vijeće Turističke zajednice grada Zadra.
Glavni uzrok neotvaranja Turističkog društva u Brguljama bio je, prema riječima direktora Šupe, mali broj gostiju i noćenja koja se ostvaruju u ovom malom turističkom mjestu. Podsjetimo da već nekoliko godina ovo turističko društvo svoj ured otvara gostima svega dva mjeseca (srpanj i kolovoz) i za ta dva mjeseca upošljavalo je jednog djelatnika.
 Neotvaranjem Turističkog društva u Brguljama popriličan će broj gostiju ostati neregistriran, neće biti naplaćena boravišna pristojba, a gosti će ostati i bez uobičajenih informacija koje je pružala zaposlena osoba. Izostala je i najavljena mogućnost dolaska u Brgulje jednom u tjednu djelatnika koji radi u Turističkom društvu u Molatu, koji bi obavljao poslove prijave i odjave te naplate boravišne pristojbe. Također, kažu u Turističkoj zajednici grada Zadra, i Rava je “zbog neznatnog broja noćenja i gostiju koje ostvaruje tijekom proteklih turističkih sezona, goste dočekala zatvorenih vrata svog turističkog društva”.