Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kaljanin sam došao u policiju tvrdeći da on nije pljačkaš već netko sličan njemu

28.07.2011. 22:00
Kaljanin sam došao u policiju  tvrdeći da on nije pljačkaš  već netko sličan njemu


Zvonimira Jurina na objavljenim fotografijama prepoznali su prijatelji te ga na to i upozorili. U ponedjeljak, oko 14 sati, ušetao je u prostorije zadarske policije uz tvrdnju kako ta osoba sa snimaka nadzornih kamera nije on već njemu netko vrlo sličan. To mu, naravno, nije upalilo


Zvonimir Jurin (30) iz Kali na  otoku Ugljanu “ljubazni” je  razbojnik koji je pune tri godine zadavao muke zagrebačkim plavcima počinivši  ukupno 23 razbojnička prepada u četiri kladionice na  području hrvatske metropole. Posljednja, ona kada je 4.  srpnja uz prijetnju pištoljem  iz jedne odnio 3,5 tisuća kuna prelila im je čašu pa su se  odlučili objaviti njegove fotografije uhvaćene objektivom nadzornih kamera. To je  zadarskog studenta i strastvenog kockara dovelo ravno  na vrata lokalnoj policiji, a  otuda je u njihovu angažmanu otputovao u Zagreb. Mladića su, kako neslužbeno  doznajemo, na objavljenim  fotografijama prepoznali prijatelji te ga na to i upozorili  na što je on odlučio “uvjeriti”  plavce kako to nije on. U  ponedjeljak, oko 14 sati  ušetao je u prostorije zadarske policije uz tvrdnju kako  ta osoba sa snimaka nadzornih kamera nije on već njemu netko vrlo sličan. To mu,  naravno, nije pošlo za rukom. Zadržan je, a već sutradan, u utorak ujutro, prepraćen je u prostorije zagrebačke policije, a otud dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu koji  mu je nakon saslušanja odredio pritvor u trajanju do mjesec dana zbog mogućnosti  ponavljanja kaznenog djela.
Jurin, koji je u 23 prepada  do kojih su dva ostala tek u  pokušaju, je odnio ukupno  140 tisuća kuna, a navodno  ih je potrošio na aparatima  za sreću o kojima je ovisan.  Osim što su ga snimile nadzorne kamere u kladionicama u koje je ulazio nemaskiran, najčešće s plastičnim pištoljem ili nožem,  razbojnik je bio prepoznatljiv i po izrazitoj ljubaznosti  jer se djelatnicama obraćao  riječima: “Molim te daj mi  novac”.
Osumnjičen je da je u vremenu od 18. siječnja 2008.  godine, pa do 4. srpnja ove  godine počinio ukupno 23  kaznena djela razbojstva od  kojih su dva ostala nerealizirana, te tako pribavio 140  tisuća kuna. Meta su mu bile  četiri kladionice na području  Trešnjevke, u Savskoj ulici i  Trnju.


Još se traži pljačkaš iz kladionice u Stadionskoj ulici




Na stranicama MUP-a u rubrici pod nazivom “nepoznati počinitelji  kaznenih djela” nalazi se i fotografija pljačkaša iz zadarske kladionice  “Super sport” u Stadionskoj ulici. Pod opisom kaznenog djela navedeno je  kako je pljačka počinjena 2. prosinca 2009. godine oko 20 sati te da je  počinitelj muška osoba naoružana pištoljem .
Opis počinitelja:  Muškarac starosti oko  20 do 25 godina, visine  oko 185 cm, srednje  tjelesne građe, na glavi  je imao tamnu šilt kapu i  sunčane naočale, odjeven u tamnozeleni gornji  dio trenirke s kapuljačom te donji dio tamne trenirke s bijelom trakom uzduž nogavice.


Poznajete li ovog pljačkaša?


Razbojništvo u kladionici “Stanleybet” u Zadru koje se dogodilo 25.  studenoga 2009. godine oko 20 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici  također je ostalo neriješeno. Policija navodi kako je razbojništvo  izvršeno tako da je nepoznata muška osoba ušla u kladionicu i pištoljem  zaprijetila djelatnici nakon čega mu je ona dala novac, a pod njegovim  opisom nadalje navode da je riječ o muškarcu starosti oko 55 godina,  visine oko 180 cm, srednje tjelesne građe, obučen u gornji dio bijele  trenirke s kapuljačom sa širokom plavom prugom koja se pruža od  kragne do ramena te od unutarnje strane rukava do zapešća i  tamnoplave hlače, dok je na nogama imao obuću smeđe boje.