Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

“Klaunovska posla” za ugljansku djecu

28.07.2011. 22:00
“Klaunovska posla” za ugljansku djecu


U sklopu Šetemona ugljanskih guštov 2011. u Ugljanu je održana predstava za djecu “Klaunovska posla” u organizaciji Udruge “Aria” i Turističke zajednice mjesta Ugljan.
Dražena Strihić, predsjednica Turističke zajednice mjesta Ugljan, kazala je da se ovim događanjem nastojalo ugljanskoj djeci te njihovim malim prijateljima i gostima, također, pružiti jedan vid zabave, i to na kreativni i edukativni način, ali s puno smijeha i veselja.
– Djeca su vrlo brzo popunila prostor Trga doma kulture u centru Ugljana, a nije ih mogla rastjerati ni kiša koja je prijetila da će prekinuti zabavu, kazuje Strihić.
Predstavu su izvodili veseli i zabavni klaunovi Srećko i Lola iz Udruge “Šareni svijet” iz Kaštel Kambelovca, koji su na smiješan i zabavan način potaknuli dječju maštu i kreativnost. Kroz razne klaunovske skečeve i trikove razveselili su djecu i stavili im široke osmijehe na njihova lica.
U njihovim čarobnim trikovima bilo je puno interakcije pri čemu su djeca, kroz čuđenje i zabavu, aktivno sudjelovala u izvođenju trikova i postajala svojevrsni mali mađioničari. Kraj predstave obilježio je plesni dio u kojem su klaunovi potaknuli dječje noge u ritmu muzike za ples.
– Djeca su sudjelovala u predstavi plešući na poznate dječje pjesme i s osmišljenom koreografijom, pri čemu su se ujedno igrali s modeliranim balonima u obliku mača, cvijeta, pudlice i drugih oblika koje su za njih izrađivali uvijek veseli i nasmijani klaunovi Srećko i Lola, zaključuje Strihić.