Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

OK Zadar novi odbojkaški prvoligaš

28.07.2011. 22:00
OK Zadar novi odbojkaški prvoligaš


Odbojkaški klub Zadar u sezoni 2011./2012. nastupat će u najjačemu hrvatskom odbojkaškom rangu temeljem odluke Upravnoga odbora Hrvatske odbojkaške udruge.
– U novomu sustavu natjecanja od sljedeće će godine igrati i klubovi koji su do sada igrali samo u završnici, gdje kaštelanska Mladost već ima svojega predstavnika tako da njihova druga momčad neće igrati u najjačem hrvatskom rangu. Umjesto nje u Prvoj ligi ovu godinu igrat će sastav Zadra. Sljedeći tjedan bit će objavljen popis svih prvoligaških sastava – Zadar će biti na tom popisu i to je naša konačna odluka. Prvoga listopada igrat će se šesnaestina finala Hrvatskoga kupa a sljedeći vikend počet će Prva liga u kojoj će igrati i sastav Zadra – potvrdio nam je Zoran Prodanović, član Natjecateljske komisije HOU.
Zadar će tako prvi puta u svojoj povijesti zaigrati u najjačemu rangu natjecanja odlukom Upravnoga odbora HOU. Muška momčad trebala je u najjačemu hrvatskom rangu nastupiti 1991. godine, ali radi ratnih razaranja sastav profesora Marelića nije zaigrao. Zadar je prošle godine igrao u drugom rangu natjecanja a zbog reorganizacije najjača je hrvatska liga ove godine proširena na 14 klubova, te će im se u završnici pridružiti zagrebačka i kaštelanska Mladost, koje će dotada kao dvije najjače hrvatske ekipe nastupati u europskim natjecanjima. Od sljedeće godine ustanovit će se dva ranga Prve lige od po osam klubova, gdje će od početka igrati i dva najjača sastava. U prvom rangu bit će osam najkvalitetnijih sastava a prvih šest će ići u doigravanje dok će sedmi i osmi prelaziti u drugi rang. Prva dva sastava iz drugoga ranga bit će također u doigravanju te će tako i oni imati prigodu osvojiti naslov prvaka.