Oporba traži smjenu Tina Herende

Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Igor Karavanić

Dva dana nakon što je policija kazneno prijavila dogradonačelnika Paga Tina Herendu, oporbene stranke tog otočnog gradića oglasile su se javnim priopćenjem u kojemu traže njegovu ostavku koju u cijelosti prenosimo:

- Temeljem najnovijih informacija koje su objavili svi mediji i internet portali o podignutoj kaznenoj prijavi zbog osnovane sumnje da je paški dogradonačelnik Tino Herenda utajio porez u iznosu od 1,9 milijuna kuna i za taj iznos oštetio državni proračun, smatramo da bi bilo neophodno da dogradonačelnik odstupi s dužnosti.

Usprkos činjenici da nitko nije kriv dok se krivnja ne dokaže, sama težina inkriminiranog djela sasvim će sigurno utjecati na njegov kredibilitet u obavljanju odgovornih poslova u Gradskoj upravi te kod predstavljanja i zastupanja Grada Paga i njegovih građana. Pozivamo predsjednika Branimira Para-Vidolina da sazove hitnu sjednicu Gradskog vijeća kako bi vijećnici dobili potpunu i pravu informaciju o kaznenoj prijavi protiv dogradonačelnika te donijeli odluku o potezima koji bi trebali umanjiti nanošenje daljnje štete ugledu Grada Paga - stoji u priopćenju koji potpisuju Paška stranka Pag na čelu s predsjednikom Igorom Karavanićem, SDP Pag koji predstavlja predsjednik Dario Grašo te nezavisni vijećnici Vjekoslav Šljivo i Franći Palčić.

- Nikada nije bila gora situacija u Pagu kada je riječ o ponašanju čelnika Grada i dignitetu vijećnika. Sustavno se spriječava demokratski rad što je nedopustivo - kažu oporbenjaci Grašo i Karavanić napominjući kako je krajnje vrijeme za promjene.

Oglasili su se i iz vladajućeg HDZ-a Pag.

"U svrhu cjelovitog i istinitog informiranja javnosti, a u svezi objava u elektroničkim i pisanim medijima o podizanju kaznene prijave protiv dogradonačelnika Grada Paga Tina Herende u čijim sadržajima se isti ističe kao bivši predsjednik paškog HDZ-a, ovim putem priopćavamo da gospodin Herenda od 2005. godine nije član Hrvatske demokratske zajednice te u vrijeme na koje se odnosi spomenuta kaznena prijava (2008. godina) nije bio član HDZ-a", stoji u dopisu koji potpisuje Diogen Šuljić u ime GO HDZ-a Grada Paga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno