Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Trideset Prečana darovalo krv

28.07.2011. 22:00
Trideset Prečana  darovalo krv


Naši se članovi redovito odazivaju svim akcijama. U dvije ovogodišnje provedene akcije odazvala su se 73 člana za darivanje krvi i skupljeno je 55 dragocjenih doza, naglasila je predsjednica Đuriš


U Preku je održana druga ovogodišnja akcija dragovoljnoga darivanja krvi koju je organizirao DDK Preko, a održana je u Pučkom otvorenom učilištu “Dom na žalu”. U suradnji s Crvenim križem Zadar akciju darivanja krvi proveli su djelatnici Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar. Humanom pozivu DDK Preko odazvalo se trideset i osam članova od koji je trideset dalo krv.
– DDK Preko jedan je od najaktivnijih aktiva dobrovoljnih davatelja krvi u Zadarskoj županiji. Veseli nas posebno što su aktivu nakon ove ljetne akcije pristupili novi mladi članovi, što je za svaku pohvalu, a to su vrhunski sportaši Šime Olivari, Danijel Popović i Lovre Lovrić, zatim Renata Stipanov, Marija Biloglav Tomislav Lončar i Ante Šoša, rekla je predsjednica aktiva DDK Jelena Đuriš, istaknuvši da Općina Preko podupire humani rad aktiva DDK Preko.
– Naši se članovi redovito odazivaju svim akcijama. U dvije ovogodišnje provedene akcije odazvala su se 73 člana za darivanje krvi i sakupljeno je 55 dragocjenih doza, naglasila je predsjednica Đuriš, zahvalivši uime svih 140 članova aktiva. Nakon provedene akcije obrok za davatelje organiziran je u taverni “Joso”
Krv su dali: Denis Marfat, Seka Gregov, Jakov Sorić čak sedamdeset i šesti put, Renato Kezija, Božidar Dunatov, Robert Šoša, Daniela Šoša, Jure Brižić, Pave Sorić, Stanko Sorić, Mira Košta, Loreta Belić, Martin Sorić, Srečko Rušev, David Kolega, Renata Stipanov, Marija Uhoda,Anka Kuštera, Dušanka Gregov, Tomislav Lončar, Daniel Popović, Julijana Đuriš, Kristijan Smud, Anka Jakić, Stjepan Marđetko, Lovre Lovrić, Ante Šoša, Marija Biloglav, Zrinka Klarin i Zlatko Klarin.