Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Najbolji konopaši i konopašice dolaze iz Matulja i Bilja

Autor: Velimir Brkić

28.07.2013. 22:00
Najbolji konopaši i konopašice dolaze iz Matulja i Bilja

Foto: Velimir BRKIĆ



Pridraga je u noći sa subote na nedjelju ušla u povijest starih sportova. Naime, upravo to mjesto je izabrano za domaćina prvog službenog Prvenstva Hrvatske u potezanju konopa u suorganizaciji novoosnovanog Hrvatskog konopaškog saveza koji predvodi Nikola Novak zvani Pop iz Darde.
Prvi službeni prvak u potezanju konopa u Hrvatskoj za muškarce je ekipa iz Matulja kod Rijeke, pobjednici brojnih natjecanja diljem Lijepe Naše. Kod žena prvo mjesto je osvojila ekipa iz Bilja.
Drugoplasirani i trećeplasirani kod muškaraca su bili ekipe Stablina-Čeveljuša kod Ploča i domaćini Pridražani. Kod muškaraca još su se natjecale ekipe Škabrnja, Smiljan-Velebit, Podgorci iz Karlobaga, Šibenska Dubrava i Bilje.
Drugoplasirana ekipa žena bila je Smiljan iz Like, trećeplasirana Stablina-Čeveljuša a četvrtoplasirane Škabrnjanke voditelja Ante Šegarića, kojima je ovo bilo prvo uopće natjecanje.
Ekipe su potezale konop svatko sa svakim, a suci su bili iz svih ekipa. Svi koji su se našli na sportskim terenima Mile Čulina-Bulin uživali su u bogatstvu jela i pića do kasnih noćnih sati.