Najbolji konopaši i konopašice dolaze iz Matulja i Bilja

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Pridraga je u noći sa subote na nedjelju ušla u povijest starih sportova. Naime, upravo to mjesto je izabrano za domaćina prvog službenog Prvenstva Hrvatske u potezanju konopa u suorganizaciji novoosnovanog Hrvatskog konopaškog saveza koji predvodi Nikola Novak zvani Pop iz Darde.

Prvi službeni prvak u potezanju konopa u Hrvatskoj za muškarce je ekipa iz Matulja kod Rijeke, pobjednici brojnih natjecanja diljem Lijepe Naše. Kod žena prvo mjesto je osvojila ekipa iz Bilja.

Drugoplasirani i trećeplasirani kod muškaraca su bili ekipe Stablina-Čeveljuša kod Ploča i domaćini Pridražani. Kod muškaraca još su se natjecale ekipe Škabrnja, Smiljan-Velebit, Podgorci iz Karlobaga, Šibenska Dubrava i Bilje.

Drugoplasirana ekipa žena bila je Smiljan iz Like, trećeplasirana Stablina-Čeveljuša a četvrtoplasirane Škabrnjanke voditelja Ante Šegarića, kojima je ovo bilo prvo uopće natjecanje.

Ekipe su potezale konop svatko sa svakim, a suci su bili iz svih ekipa. Svi koji su se našli na sportskim terenima Mile Čulina-Bulin uživali su u bogatstvu jela i pića do kasnih noćnih sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno