Četrdesetak djece slušalo priču o morskom blagu

Slika korisnika admin

Udruga Eko Zadar proteklog je vikenda započela sa provođenjem niza kreativnih radionica u sklopu projekta "Lipa naša Komoševa" u uvali Komoševa na Malom Ižu.

Prva radionica pod nazivom "Pričalica" održana je u nedjelju.

Iva Lukin, voditeljica projekta iz Udruge Eko Zadar, pojasnila je kako je radionici nazočilo 40-ak djece, roditelja, djedova i baka, a djeci je ispričana priča "Morsko blago".

- Nakon priče razgovarali smo kako treba čuvati i brinuti se o životinjama u moru, čuvati more, uglavnom bila je to edukativna ekološka priča. Kasnije smo djeci podijelili platnene vrećice koje su oni oslikali, motivima iz prirode i morskim motivima, a potom smo izložili sve radove. Nakon izložbe vrećice su ponijeli kući sa napomenom da u trgovinu nose platnene umjesto plastičnih vrećica jer na taj način čuvaju prirodu i okoliš, ispričala je Lukin, dodavši kako su djeca bila oduševljena što mogu sudjelovati na ovoj radionici.

Zbog čega su se odlučili organizirati slične radionice na Malom Ižu, Lukin pojanšnjava odgovarajući kako je cilj čista uvala Komoševa, te ekološka svijest stanovnika otoka i turista. osim toga radionice ublažavaju i nedostatak događnja na otoku, posebno za djecu tijekom ljetnih mjeseci.

Sljedeća radionica održat će se sutra, a ostale radionice održavat će se i tijekom kolovoza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno