Izložbeni, glazbeni i scenski program obilježit će početak Dana Kule

Slika korisnika valentinam
DANI KULE STOJANA JANKOVIĆA
Arhiva ZL
Kula se može razgledati uz stručno vodstvo

Dani Kule su kulturna manifestacija koja se već tradicionalno, osmu godinu za redom, sredinom ljeta održava u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom.

Dani Kule i ove godine nude šaroliki program (izložbeni, glazbeni, scenski) uz prezentaciju same Kule Jankovića sa svim svojim ambijentalnim ljepotama, što se je u prethodnim godinama pokazalo dovoljno poticajnim za dolazak brojnih posjetitelja u ovaj dio zadarskog zaleđa.

Prvog dana, u nedjelju 29. srpnja, program je posvećen zavičajnim vrijednostima Ravnih Kotara i Bukovice, i uključuje otvorenje izložbe fotografija BUKOVAČKA PRIČA, autora Miljenka Domijana, potom scenski prikaz iz predstave JELENA pl. KNEGINJA POSEDARSKA dramske skupine ČELINKA iz Posedarja te nastup KUD-a KAMEN BUKOVICA, a sve će biti začinjeno kušanjem prisnaca/presnaca – tradicionalnog kotarsko-bukovičkog specijaliteta.

Posljednjeg dana manifestacije, u petak 3. kolovoza, Kula će ugostiti humorističku hit predstavu PLASTIKA –KOMEDIJSKA DRAMA ZA DVE ŽENE U NAJBOLJIM GODINAMA, u izvedbi glumica Suzane Petričević i Nele Mihailović iz Beograda.

Tijekom čitavog trajanja manifestacije posjetitelji mogu razgledavati sve dijelove obnovljene povijesne jezgre kompleksa Kule Stojana Jankovića, što uključuje crkvicu Svetog Đurđa kao i parkovne površine kao integralne dijelove ovog kulturnog dobra.

DANI KULE 2018. se i ove godine održavaju uz sponzorstvo SNV-a Zagreb, Grada Benkovca, Zadarske županije te VSNM-a grada Zadra, a organizator manifestacije je Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)