Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Korisnicima dozvoljen izlazak u šetnju ili na plažu

29.07.2021. 11:06


Dom za odrasle osobe s mentalnim oštećenjima Sv. Frane, unatoč poteškoćama koje su izazvane pandemijom koronavirusa, nastavlja dalje provoditi svoje aktivnosti i terapije kako bi osigurao što bolju skrb za korisnike.
Ravnateljicu Doma Vesnu Dujić upitali smo o svakodnevici u ovoj ustanovi u uvjetima pandemije.
– Posjeti u Domu su i dalje su mogući, naravno uz prethodnu najavu. Što se tiče organizacije okupljanja i događanja, tu smo, nažalost, zbog strogih epidemioloških mjera, vrlo ograničeni te smo se stoga okrenuli organizaciji svakodnevnih aktivnosti unutar Doma, naročito za one korisnike koji su mobilni i cijepljeni, kazala je Dujić te dodala kako stručno osoblje Doma svakodnevno provodi raznovrsne individualne tretmane i aktivnosti.
– Naši djelatnici organiziraju razne likovne, literarne i filmske radionice, kao i satove fizičke aktivnosti, kako bi kod korisnika očuvali poletnost i elan, jer je svima u vremenu izolacije nedostajala obitelj, iako su se mogli čuti telefonom i preko videopoziva. Procijepljenost među korisnicima i zaposlenicima je iznimno dobra, što nam barem malo olakšava svakodnevni rad, a i našim je korisnicima tako dozvoljeno za izađu van u šetnju ili na plažu. Na sreću, cijelo smo ovo vrijeme redovni rad Doma uspjeli organizirati s postojećim kadrom. Organizirali smo se u timove po preporuci Ministarstva i HZJZ-a, te strogo provodili sve epidemiološke mjere, objasnila je Dujić te za kraj kazala kako u Domu, na svu sreću, nije bilo velikog proboja zaraze i visoke stope smrtnosti korisnika.