Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Plivački maraton Galešnjak – Pašman

29.07.2021. 12:58


U organizaciji Općine Pašman i općinske Turističke zajednice u subotu, 31. srpnja 2021. održat će se prvi po redu Plivački maraton Galešnjak – Pašman u dužini od 3.000 metara. Utrka koja počinje ujutro u 9 sati održat će se u suradnji s KDP Donat iz Zadra.
– Ove subote s našeg svjetski poznatog otoka ljubavi, jedne od najvećih prirodnih atrakcija na području općine Pašman, kreće plivački maraton prema Pašmanu, najavila je Petra Perinović, direktorica TZO-a Pašman, istaknuvši kako je velik odaziv i interes plivača za ovu utrku pa se tako do sada prijavio 51 plivač. Međutim, kako pojašnjava Perinović, zbog epidemioloških mjera u suzbijanju pandemije koronavirusa prijave su ograničene na 80 osoba.
Utrka se pliva s otoka Galešnjaka (start iz vode – zamišljena linija). Prvi dio staze je preplivavanje kanala (1. km), zatim se pliva uz obalu (5 bova svakih 500 metara) lijevim ramenom oko bova. Cilj je u mjestu Pašman, nakon lučice desno na malom muliću plaže na kojoj će biti postavljena Finish tabla.
– Svi natjecatelji će dobiti majicu za isplivani maraton, najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji pehare, a najbolji u svojoj starosnoj kategoriji (do 15, do 29, do 44, do 59 i preko 60) dobit će medalje, kaže Perinović.
Satnica natjecanja započinje okupljanjem i prijavom natjecatelja u Turnju na sjevernoj obali Pašmanskog kanala kod velikog mula u 7.30 sati, da bi se u 8.15 sati brodom prebacili svi na otok Galešnjak.
– Također, natjecatelji koji kreću s otoka Pašmana imaju osiguran prijevoz brodom na Galešnjak s polaskom iz Neviđana u 7.30 sati, istaknula je Perinović.
U 11 sati natjecatelji imaju ručak, u 12 sati je proglašenje pobjednika, a u 13 sati svi se brodom vraćaju u Turanj.
– Iznimno smo ponosni što ćemo na ovaj način povezati Galešnjak – otok ljubavi s Pašmanom kao i što ćemo ugostiti plivače na našem otoku Pašmanu. Vjerujemo kako će maraton biti uspješan i kako će postati tradicionalna manifestacija koja će iz godine u godinu rasti i imati sve veći broj posjetitelja, naglasila je Perinović te dodala kako popzivaju sve koji imaju manje brodove i žele se priključiti maratonu kao pratnja, da se odazovu i pridruže se ostalima na Galešnjaku oko 8.30 sati.