Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Američki kirurg zadarskoj bolnici donirao uređaje vrijedne pola milijuna kuna

Autor: Teuta Babajko Jamičić

28.08.2008. 22:00
Američki kirurg zadarskoj bolnici donirao uređaje vrijedne pola milijuna kuna

Foto: Filip BRALA



– Zadarsku Opću bolnicu prvi put sam posjetio još 1995. godine, i već tada se zaljubio u Zadar i Hrvatsku. Oduševio me grad i ovdašnji ljudi, a sa zadarskim kirurzima, s kojima surađujem dugi niz godina, uspostavio sam divne, prijateljske odnose, kaže dr. Ghazi
Dugogodišnja suradnja Opće bolnice Zadar i dr. Freidoona Ghazija, kardiologa iz Cincinnatija u američkoj državi Ohio, rezultirala je još jednom vrijednom donacijom zadarskom Odjelu kardiologije. Američki kardiolog dr. Ghazi, koji je u dvodnevnom posjetu zadarskoj Općoj bolnici, Kardiološkom odjelu donirao je šest defibrilatora i dva pacemakera, uređaje vrijedne oko 500 tisuća kuna.
Suradnja zadarske Opće bolnice i dr. Freidoona Ghazija, počela je još 1995. godine, kada je ugledni američki kardiolog prvi put došao u Zadar. U međuvremenu, zadarski kardiolozi u više navrata su bili u Cincinnatiju, a 2001. godine, zahvaljujući donaciji dr. Ghazija, Opća bolnica Zadar dobila je prvu angiosalu.
– Zadarsku Opću bolnicu prvi put sam posjetio još 1995. godine, i već tada se zaljubio u Zadar i Hrvatsku. Oduševio me grad i ovdašnji ljudi, a sa zadarskim kirurzima, s kojima surađujem dugi niz godina, uspostavio sam divne, prijateljske odnose. Stoga, jako me raduje svaki novi susret sa zadarskim kirurzima, koji su u više navrata dolazili u Cincinnati kako bismo razmijenili iskustva na području suvremene kardiologije, govori dr. Freidoon Ghazi, dodajući kako su donacije Odjelu kardiologije, poput najsuvremenijih uređaja vrijednih oko pola milijuna kuna, najmanje što može napraviti za zadarske kirurge i Opću bolnicu Zadar.
Dr. Ghazi, prisjećajući se vremena kada je 1995. godine prvi put posjetio zadarsku Opću bolnicu, istaknuo je kako su zadarski kirurzi radili u jako teškim uvjetima. Domovinski rat ostavio je tragove na zadarskoj bolnici, koja je pretrpjela strašna ratna razaranja, no teška situacija nije pokolebala kardiologe željne napredovanja prema suvremenoj medicini, odnosno kardiologiji.
– Uspoređujući kardiologiju u zadarskoj Općoj bolnici prije desetak godina i danas, vidljiv je veliki napredak, usudio bih se reći čak i astronomski. Takav napredak prije svega je rezultat velikog entuzijazma zadarskih kardiologa, ali i suvremeno opremljenog Odjela kariologije. Ponosan sam što sam svojim skromnim donacijama pomogao u modernizaciji zadarskog Kardiološkog odjela, gdje se danas kardiovaskularnim bolesnicima nudi dijagnostika i liječenje po najsuvremenijim medicinskim metodama, kaže američki kirurg, dodajući kako bi se on, da se kojim slučajem razboli, osijećao sigurnim u rukama zadarskih kardiologa.