Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Surać: Očekujem najmanje remi

Autor: Drago Bajković

28.08.2008. 22:00
Surać: Očekujem najmanje remi

Foto: Sebastian GOVORČIN



Svjesni smo da nam u slučaju poraza Inter bježi šest bodova i to nećemo dopustiti. Najbolje igramo kada je najteže, zato ne sumnjam da ćemo u nedjelju u Zaprešiću biti pravi
Nakon bolnog poraza od Dinama, Zadrani su se, htjeli ne htjeli, morali okrenuti sljedećoj utakmici, a to je gostovanje u Zaprešiću. Dva susjeda na ljestvici imaju imperativ pobjede u tom dvoboju, a Zadrani jednostavno ne smiju doživjeti poraz jer bi izravni konkurent na ljestvici prednost povećao na velikih šest bodova. Izabranici Dalibora Zebića optimizam grade na igri iz prvoga poluvremena protiv “modrih” kada su “pregazili” lidera. Jakov Surać, kapetan Zadra, zbog ozljede nije mogao nastupiti u tom dvoboju, ali će za Inter najvjerojatnije biti spreman
– Teško je bilo s tribine promatrati utakmicu, a ne moći pomoći suigračima. Koliko god sam bio sretan nakon prvog poluvremena, toliko sam na kraju utakmice bio žalostan. Prokockali smo veliku pobjedu nad Dinamom – kazivao je jučer ujutro Surać.
– Dinamo je u utakmicu ušao izrazito loše i mi smo to iskoristili na najbolji mogući način s dva zgoditka. Jednostavno je nevjerojatno da nam u tom prvom poluvremenu nisu zapucali prema vratima. Nakon toga kao da smo se prepali pobjede, ušli smo mlako u drugi dio utakmice i to nam se osvetilo. Taj zgoditak Balabana iz slobodnog udarca koji se nije smio dogoditi, vratio ih je u život. Već tada sam pretpostavio kako će utakmica završiti i moje crne slutnje su se obistinile. Samopouzdanje mojih suigrača i “tragedija” je bila neminovnost.
Surać se slaže s činjenicom kako se ovakve pogreške jednostavno ne smiju događati ako se misle osvajati bodovi.
– Drugi zgoditak Mandžukića koji je nanizao 4-5 naših igrača morao se spriječiti. O golu Balabana da i ne govorim, postigao ga je iz mrtvog kuta. Želim naglasiti da nisu samo Ježina i uža obrana krivi za te zgoditke. Loptu smo u dva slučaja izgubili na rubu njihovog kaznenog prostora i u oba navrata njihovi napadači prebrzo su došli do našeg gola. U obrambenim zadacima sudjeluju i napadači i vezni igrači, pa je za te zgoditke kriva praktički cijela momčad.
Slaže se i da je Ježina morao napraviti puno više na golu.
Nije upitno da je Ježina morao bolje reagirati, međutim, nikako ga se sada ne treba okrivljivati, već mu pružiti podršku. Bili smo svjesni na početku sezone da će se Ježini događati kiksevi, jer se radi o mladom vrataru. Uostalom i Subašića smo morali “otrpjeti” pa ćemo tako i Ježinu ako mislimo dobiti kvalitetnog vratara.
Što se tiče sljedećeg gostovanja u Zaprešiću, Zadrov kapetan je bio izričit:
– Nikako ne smijemo izgubiti protiv Intera, očekujem najmanje remi, a ako nam se ukaže prilika, ni tri boda nisu nemoguća misija. Zaprešićani nas respektiraju, u to sam siguran, pa čak imam informacije da nas se boje. Neće im igrati dva važna igrača, Pecelj i Kukec, a i trostruki strijelac protiv Cibalije, Sivonjić, je upitan. Moramo iskoristiti sve njihove slabosti i odigrati najbolje što možemo. I oni su uzdrmani, imali su visoko vodstvo protiv Cibalije i izgubili.
Poraz bi bio vrlo neugodan.
– Svjesni smo da nam u slučaju poraza Inter bježi šest bodova i to nećemo dopustiti. Najbolje igramo kada je najteže, zato ne sumnjam da ćemo u nedjelju u Zaprešiću biti pravi. Svaki naš igrač ovih dana s teškom mukom čita novine i gleda Zadar na posljednjem mjestu. Vrijeme je da se maknemo s njega – kazao je na kraju razgovora Surać.