Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Drugi natječaj za Vrančićevog nasljednika

Autor: Teuta Babajko Jamičić

28.08.2009. 22:00
Drugi natječaj za Vrančićevog nasljednika

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Do kraja tjedna raspisat će natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja. Što se tiče moje kandidature, još razmišljam o tome, definitivnu odluku donijeti ću naknadno, kaže dr. Dario Nakić


Nakon što je krajem mjeseca srpnja Upravno vijeće Opće bolnice Zadar poništilo natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja te zdravstvene ustanove, sljedećeg tjedna bit će raspisan novi natječaj za Vrančićevog nasljednika. Tu informaciju potvrdio nam je dr. Dario Nakić, v.d. ravnatelja Opće bolnice Zadar, navodeći kako će bolničko Upravno vijeće natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja raspisati najvjerojatnije do kraja sljedećeg tjedna.
Podsjetimo, nakon što je sredinom svibnja novoizabrani gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić podnio ostavku na mjesto ravnatelja zadarske bolnice, na kojemu je radio od 2002. godine, Upravno vijeće Opće bolnice Zadar 1. lipnja raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice Zadar. Na natječaj su se javila trojica zadarskih liječnika, dr. Dario Nakić, donedavno zamjenik dr. Zvonimira Vrančića, koji je nakon njegova odlaska vršitelj dužnosti ravnatelja zadarske Opće bolnice, dr. Mladen Srzentić, otorinolaringolog i donedavno službeni liječnik KK Zadar te dr. Željko Čulina, pulmolog i HDZ-ov županijski vijećnik.
Nakon isteka natječaja, očekivalo se kako će Upravno vijeće Opće bolnice Zadar iz prvoga pokušaja donijeti odluku o imenovanju novog ravnatelja ove zadarske zdravstvene ustanove no to se ipak nije dogodilo. Sjednici Upravnog vijeća zadarske Opće bolnice koja je održana 15. srpnja nisu nazočili svi članovi, tako da je donošenje odluke o novome ravnatelju prolongirano za petnaestak dana. Inače, Upravno vijeće zadarske bolnice ima pet članova. Uz župana Stipu Zrilića kao predsjednika i predstavnika osnivača te zdravstvene ustanove, u vijeću sjede dr. Tomislav Vanjak, dr. Josip Kraljić, dr. Damir Kasap i predstavnica radnika Dragana Čupić.
U drugom pokušaju, umjesto imena Vrančićevog nasljednika, Upravno vijeće zadarske Opće bolnice poništilo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja te ustanove. Razlozi poništavanja natječaja službeno nisu objavljeni, no činjenice da su sva trojica kandidata koji su poslali svoje molbe zadovoljili tražene uvjete i da je Upravno vijeće zasjedalo u punom sastavu, potvrdile su kuloarske priče kako se u pozadini cijele priče krije borba interesnih skupina unutar zadarskog HDZ-a. One se, navodno, ne mogu usluglasiti oko imena novog prvog čovjeka najvažnije zdravstvene ustanove u Zadru koja zapošljava više od tisuću ljudi.
Dr. Dario Nakić, čije je ime spominjano kao najizvjesnije za Vrančićevog nasljednika, očekuje kako će Upravno vijeće zadarske Opće bolnice do kraja sljedećeg tjedna raspistati natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja. No, na pitanje hoće li se ponovno kandidirati, dr. Nakić odgovara kako će dobro razmisliti.
– Upravno vijeće zadarske Opće bolnice do kraja tjedna raspisat će natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja. Što se tiče moje kandidature, još razmišljam o tome, definitivnu odluku donijeti ću naknadno, no više se time ne želim zamarati niti opterećivati, zaključuje dr. Dario Nakić.