Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Miro Grubić novi ravnatelj Znanstvene knjižnice

Autor:

28.08.2009. 22:00
Miro Grubić novi ravnatelj Znanstvene knjižnice


Grubić je po struci profesor hrvatskog jezika i književnosti, a do sada je 16 godina radio u knjižnici Pomorske škole u Zadru


Miro Grubić imenovan je na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra novim ravnateljem Znanstvene knjižnice u Zadru.Grubić će tako uskoro zamijeniti dosadašnju ravnateljicu Milenku Bukvić koja je u svibnju ove godine podnijela ostavku zbog osobnih razloga.
 – Ja sam se povukla jer sam se umorila nakon što sam deset godina obavljala tu dužnost. Želim novom ravnatelju svu sreću i neka vodi Znanstvenu knjižnicu onako kako ona to zaslužuje, rekla je Milenka Bukvić dodajući kako će joj oni u tome pomoći.
Bukvić je dodala kako je ona još uvijek vršitelj dužnosti ravnatelja dok Gradsko vijeće ne pošalje akt o imenovanju. Osim toga i Grubić, koji je do sada radio u Pomorskoj školi, ima otkazni rok nakon kojeg će najvjerojatnije početi raditi na novoj dužnosti.
Inače, Grubić je po struci profesor hrvatskog jezika i književnosti, a do sada je 16 godina radio u knjižnici Pomorske škole u Zadru.
On je bio jedan od troje kandidata koji su se javili na natječaj za izbor ravnatelja Znanstvene knjižnice, nakon što je u svibnju dosadašnja ravnateljica podnijela ostavku. Osim njega na natječaj su se javili i Tanja Štević te Josip Miletić. Upravno vijeće knjižnice, na čijem čelu predsjedava Davor Aras, jednoglasno je odlučilo predložiti upravo Grubića za novog ravnatelja jer zadovoljava sve uvjete natječaja, a u obrazloženju stoji kako je bio i branitelj u Domovinskom ratu. Gradsko vijeće prihvatilo je njihovu odluku i potvrdilo je njegovo imenovanje na posljednjoj sjednici.