Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nakon 25 godina Dunja Rajter pred oltarom

Autor: Velimir Brkić

28.08.2009. 22:00
Nakon 25 godina Dunja Rajter pred oltarom

Foto: Velimir BRKIĆ



Vjenčanju na Puntamici trebale su nazočiti i poznate svjetske zvijezde i javne osobe poput Arnolda Schwarzeneggera i nekadašnjeg šefa njemačke diplomacije Hansa Dietricha Genschera, ali su se mladenci ipak odlučili na intimnu svečanost s najbližom rodbinom i prijateljima


Dunja Rajter (69) najpoznatija hrvatska zvijezda u Njemačkoj, jučer je u crkvi Bezgrešnog začeće BDM-a na zadarskoj Puntamici crkvenim brakom ovjekovječila 25-godišnju ljubav sa 20 godina mlađim Michaelom Horstom. Sakrament vjenčanja na hrvatskom i njemačkom jeziku predvodio je puntamiški župnik don Emil Bilaver. Kumovi su bili poznati ugostiteljski bračni par Rada i Erik Pavin, vlasnici hotela restorana Niko.
Poslanicu na njemačkom jeziku čitao je mladoženja Michael, a na hrvatskom jeziku mladenka Dunja. Svečanom ugođaju pridonio je župni zbor te duo Trogir.
Vjenčanju je nazočilo dvadesetak gostiju, među njima i sin iz Dunjinog prvog braka Denny, zagrebački glumac Damir Lončar te poznati zadarski ginekolog dr. Nikša Milić sa suprugom.
Na ovom glamuroznom, ali intimnom vjenčanju na Puntamici trebale su nazočiti i poznate svjetske zvijezde i javne osobe poput Arnolda Schwarzeneggera i nekadašnjeg šefa njemačke diplomacije Hansa Dietricha Genschera. No, da se svadbena svečanost ne pretvori u medijski spektakl s puno osiguranja, mladenci su se ipak odlučili na intimnu svečanost s najbližom rodbinom i prijateljima.
Poznata njemačka glumica hrvatskih korijena Dunja Rajter, rođena Slavonka iz Našica, koje se domaća publika sjeća po filmovima o Winnetou i desetak drugih filmova, a koja i danas glumi u nizu njemačkih TV serija, ali i pjeva šansone i pjesme iz Hrvatske, velika je veleposlanica naše zemlje u Njemačkoj i svijetu. Kao velika aktivistica u borbi za prava životinja bila je jedna od glavnih pokretačica akcije pomoći zadarskom i benkovačkom azilu.
Dunja se za Zadarski list podsjetila svojih hitova s kojima se predstavila njemačkoj publici u duetu s Mladenom Grdovićem, kao i svoje velike želje i pokušaja izgradnje hotela s pet zvjezdica u Zadru.
– Naša Hrvatska je prekrasna, kazala je presretna nevjesta Dunja Rajter.
Nakon crkvenog obreda svečanost se uz bogat stol nastavila kod kumova Rade i Erika, u hotelu restoranu Niko na Puntamici.