Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Potpisi za don Mlikotu

Autor:

28.08.2009. 22:00
Potpisi za don Mlikotu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Don Ivan Mlikota podučava djecu vjeronauk u Osnovnoj školi Tkon i ta djeca ga vole i smatraju prijateljem. Kao posebnost možemo istaknuti to što on dosta svog slobodnog vremena provodi s djecom na igralištu, igrajući nogomet, navode Tkonjani


Mještani Tkona prošlog su mjeseca nadbiskupu zadarskom mons. Ivanu Prenđi poslali dopis i peticiju sa 237 potpisa župljana župe Sv. Tome apostola kojom traže povratak svog svećenika don Ivana Mlikote. Mještani nisu sigurni zbog čega svećenik mora otići iz njihove župe, a u pismu koje su uputili nadbiskupu tvrde da pišu u najboljoj namjeri te da je svoju dužnost don Mlikota obavljao dobro, a djeca ga vole i smatraju prijateljem.
– Don Ivan Mlikota već duže vrijeme obavlja svećeničku dužnost u župi Sv. Tome apostola kod nas u Tkonu. Smatramo da tu dužnost obavlja dobro, što znači da se svete mise redovito održavaju, sakramenti, krštenja, prve svete pričesti, vjenčanja te ukopi preminulih, uostalom, kako je i oduvijek bilo u župi Tkon. Blagdani, sveta slavlja i posebne prigode se slave, procesije se upriličuju, navodi župljanin Domirad Mileta, dodajući i da don Ivan Mlikota podučava djecu vjeronauk.
– Don Ivan Mlikota podučava djecu vjeronauk u Osnovnoj školi Tkon i ta djeca ga vole i smatraju prijateljem, a kao posebnost možemo istaknuti to što on dosta svog slobodnog vremena provodi s djecom na igralištu, igrajući nogomet, košarku i slično. Na taj način kod djece potiče ljubav prema sportu. Smatramo da je u današnje vrijeme vrlo bitno da se djeca odgajaju u vjeri, ali i da se bave sportom, što potencijalno utječe na prevenciju droge, pušenja i drugih poroka koji djeci prijete od najranije dobi, napisali su župljani župe Sv. Tome apostola iz Tkona, dodajući kako je u peticiji prikupljeno “samo” 237 potpisa zbog vremenske ograničenosti te da ih mogu prikupiti još.