Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Priznanja za donatorstvo

Autor: Velimir Brkić

28.08.2009. 22:00
Priznanja za donatorstvo

Foto: Velimir BRKIĆ



U nazočnosti predsjednika Općinskog vijeća Milivoja Milata, dopredsjednika DVD-a Denisa Brzića, brojnih članova DVD-a i Nizozemaca te dr. Milivoja Vuletića, koordinatora donacija, najviše općinsko priznanje Vermeulenu uručio je Joško Majica, zapovjednik filipjanskog DVD-a


U Vatrogasnom domu DVD-a Sv. Filip i Jakov održana je prigodna svečanost uručivanja visokih općinskih nagrada počasnom filipjanskom građaninu Sjaaku Vermeulenu, profesoru vatrogastva iz Nizozemske te općinske zahvalnice Vatrogasnom obučnom centru iz Nizozemske.
Naime, na Dan općine Sv. Filip i Jakovu na blagdan Sv. Roka, višegodišnji donator vatrogasne opreme ovdašnjem DVD-u Nizozemac Vermeulen, predsjednik Vatrogasnog obučnog centra u Nizozemskoj, u opravdanoj odsutnosti proglašen je počasnim građaninom Općine, dok je njegov Centar dobio općinsko priznanje.
U nazočnosti predsjednika Općinskog vijeća Milivoja Milata, dopredsjednika DVD-a Denisa Brzića, brojnih članova DVD-a i Nizozemaca te dr. Milivoja Vuletića, koordinatora donacija, najviše općinsko priznanje Vermeulenu uručio je Joško Majica, zapovjednik filipjanskog DVD-a.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Sv. Filip i Jakov dosad je primilo brojne vrijedne donacije, poput osobnog vozila, marke “ford escort”, agregat za vodu i drugu vrijednu vatrogasnu opremu.
Uz zahvalu za vrijedne donacije predsjednik OV-a Milat izrazio je zadovoljstvo iskazanom pažnjom i suradnjom s mjesnim DVD-om, ali i mjestom u koje su, kako je kazao, Nizozemci uvijek dobrodošli. O vrijednosti i značaju donacije nazočnima je govorio zapovjednik Majica.
– S prijateljima iz Middelburga suradnja je odlična, a ubuduće bi se mogla proširiti i na druga područja. DVD Sv. Filip i Jakov osnovano je 1994. godine i danas broji 148 članova, rekao je zapovjednik Majica dodajući kako se intenzivno radi na prikupljanju potrebne dokumentacije za izgradnju novog vatrogasnog doma koji bi se, prema PPU-u, trebao graditi na Dragonji.
Srdačnoj dobrodošlici zahvalio se i prof. Vermuelen koji je kazao kako mu je drago što su tako srdačno primljeni u mjestu, a posebno se zahvalio na visokim općinskim priznanjima.
Sa svečanosti su upućene zahvale svim dobrovoljnim vatrogascima zbog svega što su učinili u proteklim godinama. No, vatrogasci u svojim nastojanjima nikad nisu sami pa tako i ovaj put nije izostala pomoć sponzora i donatora. Zahvaljeno je na potpori i razumijevanju vatrogasaca i vatrogasne djelatnosti te istaknuto kako se ulaganja u vatrogastvo uvijek višestruko isplate.