Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Raštane uobičajeno najambicioznije

Autor: Ivica Gjergja

28.08.2009. 22:00
Raštane uobičajeno najambicioznije

Foto: Vedran SITNICA



Nakon što je Polača odustala od natjecanja u Trećoj ligi u ovom će ligaškom rangu, kao i prošle sezone, iz Zadarske županije nastupati tri momčadi: Raštane, Velebit i Primorac.
Sezona je već počela za Benkovčane koji su pobjedom protiv Olimpije (3:2) izborili plasman u šesnaestinu finala Kupa. U odnosu na prošlu sezonu Velebit je oslabljen ponajprije za Marina Kurtina i vratara Tomislava Gluića, koji su preselili na Stanove. Promjena je bilo i na klupi Benkovčana gdje je lani vrlo uspješnog Vladu Mandića zamijenio Raphael Sušić.
Od novih igrača najzvučnije ime je Ante Jurjević, nekadašnji igrača Zadra, a na golu je Gluića zamijenio Rafael Baričić.
Najviše promjena bilo je u Primorcu, koji je ostao bez osam više-manje standardnih igrača. Tako Biograđani, koje će i ove sezone voditi Armando Marenzzi, u sezonu kreću praktički s novom momčadi kojoj će sigurno trebati vremena za uigravanje. Antonio Mršić više nije u Biogradu, već se vratio u Zadar, no na popisu igrača koji su pojačali Biograđane otkriva neka zanimljiva imena. Među njima su svakako Marijan Maruna (2007./08. u dresu Moslavine najbolji strijelac Druge lige), pa Roko Mišlov…
Raštane su lani dugo najavljivale da ih zanima Druga liga, a onda kad im se ta mogućnost otvorila (premda je Split bio prvak) iz Raštana su poslali poruku da ih Druga liga – ne zanima. U Raštanima nije bilo većih promjena, a najzvučnije novo ime u momčadi je Marin Batur, lanjski igrač Zadra.
U prvom kolu Velebit je gost Jadrana u Pločama.
– Jadran je prava domaćinska momčad. Očekujemo našu dobru igru i povratak kući barem s bodom. Dobro nam je došlo što se utakmica igra u nedjelju jer smo tako nakon Olimpije dobili dan odmora više – kaže Dado Klapan, kapetan Velebita.
Na gostovanje će i Raštane i to u Stobreč.
– Utakmicu s Primorcem doživljavam kao i svaku drugu. Početak je sezone, pa protivnika ne poznajemo tako dobro, ali u Stobreč idemo igrati svoju prepoznatljivu igru koja donosi povoljan rezultat. Za nas bi bod bio dobar rezultat – poručio je Goran Burčul, kapetan Raštana.
Primorac je danas (subota) domaćin dubrovačkom GOŠK-u.
– U prvom kolu imamo protivnika po mjeri protiv kojeg očekujemo pobjedu. Odigrali smo neke prijateljske utakmice da bismo se što bolje uigrali s obzirom da imamo dosta novih igrača – naglasio je Elvis Brajković, kapetan Primorca.
Raspored prvog kola (subota, 17.30 sati): Primorac – GOŠK DU, Primorac 1929 – Raštane, Omiš – Zagora, Zmaj – Trogir, Neretva – Dinara, Konavljanin – Jadran KS, Uskok – Neretvanac; nedjelja (17.30): Jadran LP – Velebit, Hrvace – Dugopolje.