Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Djeca pozdravila ljeto

28.08.2011. 22:00
Djeca  pozdravila ljeto


Izradili smo razglednicu dugu 3 metra, a djeca su na nju zalijepila svoja nacrtana stopala. Razglednicu ćemo poslati u najturističkije mjesto na svijetu, kazala je Jugović


Sedmu godinu zaredom Udruga žena  Levanda iz Ždrelca organizirala je u petak u staroj  školskoj zgradi manifestaciju pod nazivom “Danas  slavimo djecu”. U sklopu  programa održana je kreativna radionica “Pozdrav  ljetu” koja je okupila djecu  svih uzrasta. Predsjednica  Udruge Levanda Koraljka  Jugović kazala je da je ove  godine sudjelovalo tridesetak posto više djece nego  prijašnjih godina.
– Radionica je bila vrlo  interesantna i privlačna djeci. Izradili smo veliku razglednicu dugu 3 metra, a  djeca su na nju zalijepila  svoja nacrtana stopala. Razglednicu s tekstom “Bio sam  u Ždrelcu – Croatia 2011.  godine” poslat ćemu na kraju ljeta u najturističkije  mjesto na svijetu, kazala je  Jugović. Trenutačno razglednica je izložena u središtu  mjesta, a potom putuje u  neku poznatu turističku  destinaciju. Na ovaj način  djeca su se oprostila od  ljeta, a uskoro počinje nova  školska godina.
U školskom dvorištu  održana su natjecanja u  različitim i neobičnim disciplinama koje su privukle  veliki broj sudionika svih  uzrasta. Najpopularnija  igra je bila traženje bombona u brašnu. Na natjecateljima je bilo da zarone  lice u 10 kilograma brašna  te traže dragocjeni slatkiš, a  čim su ga pronašli pokazali  bi vesela bijela lica, što je  popraćeno smijehom publike. U ovoj su igri sudjelovale tri generacije – djeca, njihovi roditelji te djedovi i bake.
Igra vađenje jabuke iz  vode zadala je najviše problema šestogodišnjacima  jer su trebali s prednjim  zubima, zagristi jabuku i  izvući je na suho. Treća  posebno zanimljiva igra bila  je kuglanje. Svi sudionici  dobili su prigodne nagrade.
Neke od igara kao što su  skakanje u vreći i nošenje  vode u čašama stavljenim u  mrežice za hvatanje ribica  nisu se održale zbog velike  vrućine.
Na kraju manifestacije  kao gost pojavio se, na  veliko oduševljenje djece,  magarac Bepo i mala ovca.  Magarca, koji je u vlasništvu udruge Levanda, djeca iz Ždrelca hranila se  tijekom ljeta, a on im se  došao zahvaliti na dobročinstvu.
Sponzori ove manifestacije su Zadarska županija,  Općina Pašman i TZ općine  Pašman.