Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kosor od HAC-a zatražila poništenje natječaja za posao na naplati u Vrgorcu

28.08.2011. 22:00
Kosor od HAC-a zatražila poništenje  natječaja za posao na naplati u Vrgorcu


Uprava HAC-a prilikom zapošljavanja deset blagajnika na naplatnoj postaji nije poštovala izbor stručnog povjerenstva koje je sastavilo listu kandidata, među kojima je bilo i nekoliko hrvatskih branitelja, već su zaposlene osobe s političkim vezama


Premijerka Jadranka Kosor zatražila je od  Hrvatskih autocesta (HAC)  poništenje natječaja za zapošljavanje na naplatnoj postaji u Vrgorcu, zbog polemika u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata  za zapošljavanje, priopćeno  je jučer iz vladinog Ureda za  odnose s javnošću.
Mediji su početkom kolovoza pisali da je prilikom  natječaja i zapošljavanja  blagajnika na naplatnoj postaji u Vrgorcu prekršen zakon i preporuka komisije za  zapošljavanje. Premijerka je  nakon toga 9. kolovoza zatražila izvješće o natječaju i  zapošljavanju, a sada i poništenje natječaja za zapošljavanje na novoj dionici  autoceste Zagreb-Dubrovnik.
Uprava HAC-a prilikom  zapošljavanja deset blagajnika na naplatnoj postaji nije poštovala izbor stručnog  povjerenstva koje je sastavilo listu kandidata, među  kojima je bilo i nekoliko hrvatskih branitelja, već su zaposlene osobe s političkim  vezama.
Prema dokumentaciji kojom raspolažu mediji, povjerenstvo za zapošljavanje  sastavilo je rang listu kandidata na kojoj su prvih deset mjesta zauzeli hrvatski  vojni invalidi, branitelji ili  djeca poginulih branitelja.  No, posao su navodno dobili  kandidati koji su na listi bili  od 15. do 76. mjesta, a jedna  je osoba zaposlena iako se  uopće nije javila na natječaj.
U HAC-u su medijima tada odgovorili da su na naplatnoj postaji Vrgorac na  radno mjesto blagajnika zaposlili deset novih radnika  temeljem jedne jedinstvene  odluke o izboru kandidata te  da svi zaposleni radnici,  među kojima ih pet ima status branitelja, zadovoljavaju  uvjete.