Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vatrogasci sumnjaju da su požari podmetnuti

28.08.2011. 22:00
Vatrogasci  sumnjaju da su  požari podmetnuti


Nakon što je jučer u 17.50 sati opet buknuo požar i to četvrti put na području Općine Galovac, ali na različitim mjestima, vatrogasci su obavijestili i zadarske policajce jer sumnjaju da su požari podmetnuti.
– Ovaj posljednji požar još nije baš sasvim pod kontrolom gasitelja, ali vjerujem da će vrlo brzo biti stavljen pod nazor. I vjetar polako jenjava, a imamo i pomoć dva air tractora. Što se tiče ovih požara, doista sumnjamo da ih je netko izazvao namjerno, jer je nemoguće da u jednom danu na istom području buknu četiri požara, a na području Općine Galovac gorjelo je i u subotu. Obavijestio sam zadarsku policiju o svojim sumnjama – rekao nam je jučer u predvečernjim satima, šef zadarskih vatrogasaca, Željko Šoša.
Oko 18 sati taj požar je još uvijek gasilo 18 vatrogasaca sa šest vozila iz zadarske Javne vatrogasne postrojbe te dobrovoljna vatrogasna društva iz Galovca, Sukošana i Škabrnje. Iz zraka su ga gasila dva air tractora, a gorjelo je nisko raslinje, smreke i hrastova šuma. Sve je počelo oko 8.45 sati kada je zaprimljena dojava o prvom požaru na otvorenom prostoru na predjelu Galovca.
Taj je požar bio lokaliziran u 12.30 sati, a u gašenju su sudjelovali zadarski vatrogasci i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Galovca s ukupno 14 vatrogasaca i pet vatrogasnih kombija. Iz zraka su požar gasila tri air tractora, a izgorjela je trava, nisko raslinje i smrika na površini od oko 24 hektara.