Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Proizvođači će subotom sami prodavati svoje proizvode

Autor: Ljiljana Jurjević

28.08.2013. 22:00
Proizvođači će subotom sami prodavati svoje proizvode

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Na parkiralištu ispred trgovačkog centra Supernova, kod drugoga, zapadnog ulaza uskoro će se smjestiti seljačka tržnica. Otvorenje je predviđeno za drugu polovicu rujna, a tržnica će raditi samo subotom.
Seljačka tržnica bit će prva tržnica takvoga tipa u Zadarskoj županiji s kvalitetnim, lokalnim poljoprivrednim proizvodima provjerenog porijekla.
Seljačka tržnica program je Zadarske županije koja je u svibnju ove godine potpisala sporazum s koordinatoricom UN-a i stalnom predstavnicom UNDP-a u Hrvatskoj Louisom Vinton, a vrijednost sporazuma iznosila je 210.500 kuna, od čega Zadarska županija participira sa 160 tisuća kuna.
Seljačka tržnica omogućit će osobnu prodaju, neposredan kontakt, domaće proizvode vrhunske kvalitete, kazao je tada župan zahvalivši Louisi Vinton i UNDP-u koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.
Daniel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije kaže kako su proveli anketu o zainteresiranosti naših poljoprivrednika za ovakav način rada.
– U početku, kada ljudima kažete za projekt seljačke tržnice gdje mogu osobno prodavati svoje proizvode, što je i jedan vid marketinga njihovih gospodarstava i proizvoda, svi to zdušno prihvate i svi bi sudjelovali na takvoj tržnici, međutim, kad ljude upozorite da na takvoj tržnici svoje proizvode moraju prodavati sami, e to je već problem, govori Segarić ističući, također da neki proizvođači imaju volje, ali nemaju kontinuitet proizvodnje što je vrlo važno za nastup na seljačkoj tržnici.