Longin: Dobili smo Domovinski rat, ali još nismo rat za dostojanstvo naših branitelja

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Posebno svečano bilo je ovog petka u Radovinu, u kojem je obilježena dvadeseta godišnjica pogibije mladog hrvatskog viteza Stipana Dundovića, u čiju je čast i spomen otvorena glavna ulica u ovom mjestu. Kao što je poznato, Dundović je u svojstvu pripadnika 4. gardijske brigade i njezine druge pješačke satnije s još trojicom suboraca poginuo pri oslobađanju Knina u akciji Oluja 1995. godine, i to u obližnjem mjestu Golubić.

Među brojnim mještanima bili su roditelji pokojnog Stipana, a u svojstvu gostiju nazočili su čelnik općine Ražanac Nikola Miletić, zadarski dožupan Božidar Longin, gradonačelnica Knina Josipa Rimac, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Miodrag Demo, brigadni general u mirovini Ivan Beneta, predstavnici Hrvatske vojske, brigadni general Blaž Beretin i satnik Milan Jokić, obojica iz Radovina, pripadnici 4. gardijske brigade, veteranske podružnice Zadar, Knin i Split, pripadnici Udruge specijalne policije Poskoci, članovi UHDDR-a iz Benkovca, HVIDR-e Zadar, Udruge PTSP Zadar, koordinacije Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Zadarske županije i mnogi drugi.

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac obećala je kako će do naredne proslave Oluje Stipan i još trojica njegov poginulih suboraca Ivan, Miroslav i Dražen dobiti nazive ulica u Kninu. Stipanovoj majci Anki na kraju svog obraćanja uručila je spomenar u povodu dvadesete obljetnice Oluje, u kojem su, kako je rekla, zlatnim slovima ispisana imena svih onih koji su hrvatski narod vodili do konačne pobjede, počevši od hrvatskih kraljeva do prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

U ime Zadarske županije govorio je dožupan Božidar Longin. Pored prvih izgovorenih riječi "Navik živi onaj koji gine pošteno", te zahvale obitelji poginulog Stipana, dožupan je uz ostalo kazao:

- Mi jesmo pobijedili u bitci. No, rat je još uvijek nažalost tu i moramo ga dobiti svi skupa. Svjestan sam riječi koje sad izgovaram. Jer ono što je doživjela braniteljska populacija, to si ne možemo oprostiti. Moramo vratiti ponos svakom našem bojovniku. Molim vas, zapamtite ove riječi. Stipan je s nama i bit će zauvijek, rekao je Longin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika huligan
E moj Stipe za koga ti poginu da ti Bobi drži govor
Slika korisnika malipingo
Zajedno u ratu,zajedno u miru.Ovaj je poprilično egzaltiran,kao da je došao u disco razdrljenih prsa,namjesto kako i dolikuje ovom teškom danu u Radovinu.Ja rata ne vidim a gdje ga vidi dotični nemam pojma,da rat je još uvijek nažalost tu.A ako mu se ratuje neka ode tamo malo do Ukrajine ili do ISIL-a pa neka ratuje a nas neka ostavi na miru.I neka ne dolijeva benzin na vatru.Molim slijedeće koji se jave,da ja ne pišem,neka napišu koju crticu o ratnom putu ovog bojovnika.E što imamo dožupane nema ih nitko.Muzičar iz HSP-a (ali od 2007,pa utekao) i ovog.