"Dječak u srcu" Drage Bosnića

Slika korisnika valentinam
Zadarski pjesnik objavio knjigu izabranih pjesama
Pjesme Drage Bosnića pisane su u kraćoj formi, a knjiga "Dječak u srcu" podijeljena je po poglavljima odnosno izabranim pjesmama iz svih pet do sada objavljenih zbirki
Arif SITNICA
Drago Bosnić

Zadranin Drago Bosnić objavio je ovih dana zbirku izabranih pjesama pod nazivom "Dječak u srcu", a riječ je o poeziji već objavljenoj u njegovih pet prethodnih zbirki pjesama.

Ovaj suvremeni hrvatski pjesnik afirmirani je zadarski autor koji je uz pet zbirki pjesama objavio i knjigu aforizama, a pisanjem se bavi već tridesetak godina. Iako rođeni Opatijac Bosnić u Zadar dolazi živjeti već s tri godine, a sa sedam godina, kako navodi u proslovu novoobjavljene knjige, "otkriva" čari Gradske knjižnice, tada smještene u Kneževoj palači, kamo ga majka prvi put odvodi kao školarca.

"Bio je to Dječji odjel Gradske knjižnice Zadar, a ti raznobojni cvjetovi i šareni leptiri bili su - knjige. Dok je majka uzimala knjige za sestru, ja sam opčinjen otvorenih usta stajao u toj - obojenoj bajci. Već tada poželio sam da i ja jednog dana dam svoj doprinos toj knjižnici", prisjeća se autor svog prvog susreta s Gradskom knjižnicom Zadar, koja je inače izdavač njegove najnovije knjige izabranih pjesama "Dječak u srcu."

Pjesme Drage Bosnića pisane su u kraćoj formi, a knjiga "Dječak u srcu" podijeljena je po poglavljima odnosno izabranim pjesmama iz svih pet do sada objavljenih zbirki. Tako se, primjerice, u pjesmama iz prve zbirke "Da na miru odem", kako se navodi u knjizi, prepoznaju ona vječna pitanja protuteže smisla i besmisla smisleno upletena u motive koji prate život čovjeka kao djela univerzuma, dok se iz druge zbirke "Čisto plavo" nalaze pjesme o razmišljanjima i domišljanjima u stilu aforizma i sentence.

Drago Bosnić diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, bio je vlasnik privatne tvrtke u kojoj je radio kao menadžer, a danas je u mirovini. Do sada je objavio zbirke pjesama: "Da na miru odem" (1997.), "Čisto plavo" (2001.), "Zrna ljubavi" (2004.), "Gdje živi ljubav" (2009.) i "Nova adresa" (2014.), a sve knjige izišle su u izdanju zadarskog nakladnika Zadiz Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)