Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Stadion na Višnjiku bit će izgrađen prije roka

29.08.2018. 08:48
Stadion na Višnjiku bit će izgrađen prije roka


Ako sve bude u redu s organizacijom i vremenskim prilikama, montažni stadion za polufinalni meč Davis Cupa između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, bit će gotov u nedjelju, tako je na presici rekao potpredsjednik Hrvatskog teniskog saveza Petar Mirić.
Mirić je dodao da bi sutra trebali biti završeni boksovi i ograda, dok će konačno zatvaranje stadiona biti u nedjelju. Stadion će se 360 stupnjeva zatvoriti tzv. brandingom na kojem će biti istaknuti logotipovi sponzora. Istaknuto će biti i 28 zastava među kojima državne zastave Hrvatske i SAD-a, te ITF-a, HTS-a, Grada Zadra i sponzora. Tu će biti i dva 4 X 5 m velika semafora.
– Organizirat ćemo i prijevoz iz okolnih gradova i uputiti poziv djeci i školama kako bi u petak, u 11 sati stadion bio popunjen. Inače, završetak radova smo predvidjeli 7. rujna, ali će to po svoj prilici biti prije. To će nam dati vremena da bez presinga otklonimo neke uočene nedostatke, kazao je Mirić.
Po pravilima Davis Cupa, mečevi se igraju po danjem svjetlu, bez noćne rasvjete pa zato mečevi i počinju u 11 sati. Svaki meč na tri dobivena seta. Za sada su u prodaji samo kompleti za sva tri dana, ali bi u ponedjeljak trebala početi prodaja pojedinačnih ulaznica. Bit će tiskano oko 7.000 ulaznica.
Iako na tiskovnoj konferenciji Mirić nije htio reći koliko će koštati polufinale Davis Cupa, doznajemo da je cijena ovog spektakla 2,5 do 3 milijuna kuna. Upravo je to bio razlog da se Zadru, a ne Splitu dodijeli organizacija. Doduše, posljedica je to i nedavnih previranja u Hrvatskom teniskom savezu i promjena na čelu. Splitski spektakl predviđao je izgradnju kompletnog montažnog stadiona sa svim potrebnim sadržajima. No, novo rukovodstvo HTS-a za tu "avanturu" nije bilo spremno platiti više od 5,5 milijuna kuna.
– Ovdje na Višnjiku praktički imamo sve izvan stadiona. Od press centra do VIP-salona u dvorani Krešimira Ćosića. Jedino što ćemo izvan stadiona postaviti jest 60 WC-a. Nakon polufinala Davis Cupa, skidamo tribine, a Zadru ostaje teren na kojem će se izgraditi fiksne tribine za 3.000 gledatelja sa svlačionicama i uredima. To je prvi put u povijesti Davis Cupa da iza jednog ovakvog natjecanja, nešto ostane gradu domaćinu. Što više, do kraja godine, izgradit će se još deset teniskih terena na Višnjiku rekao je Petar Mirić, posebno pohvaljujući djelatnike ŠRC Višnjik na odličnoj suradnji u organizaciji polufinala Davis Cupa.
U Hrvatskom teniskom savezu odaslali su poziv volonterima koji se žele priključiti organizaciji ovog velikog zadarskog sportskog događaja.
Zanimljivo je da tribine gradi tvrtka Stage Pro iz Srbije. Ova srpska tvrtka specijalizirana za iznajmljivanje i montažu bina, tribina i specijalnih konstrukcija pobijedila je na natječaju HTS-a s ponudom koja je daleko, kažu u HTS-u, bila povoljnija od domaćih i drugih tvrtki. Riječ je o tvrtki koja najčešće izvodi radove u Njemačkoj. Do sad su napravili bine za koncerte: Madonne, Robbie Williamsa, AC/DC-a, Rolling Stonesa, Guns 'N' Rosesa, Stinga, Metallice, Policea, Iron Maidena, Erica Claptona, Simple Reda te mnogih drugih poznatih glazbenika i događanja. Svi radnici, dodaju u HTS-u uredno su prijavljeni i dobili su radne dozvole.