STEM revolucija u ražanačkoj knjižnici

Slika korisnika valentinam
Besplatne radionice s micro:bitovima
IRIM je našoj knjižnici donirao 3D printer i micro:bitove za radionice i posudbu, a u travnju smo bili domaćini prvog ciklusa edukacije za knjižničare, kazala je Andrea Beljo, ravnateljica Knjižnice Jurja Baraković
Zainteresirani za radionicu 1. rujna u Knjižnici J. Barakovića, trebaju se prijaviti do 31. kolovoza

STEM revolucija ("science, technology, engineering i mathematics" - znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) stigla je u Ražanac. Knjižnica Jurja Barakovića sudjeluje u projektu "STEM revolucija se nastavlja: knjižnice".

- IRIM je našoj knjižnici donirao 3D printer i micro:bitove za radionice i posudbu, a u travnju smo bili domaćini prvog ciklusa edukacije za knjižničare, kazala je Andrea Beljo, ravnateljica Knjižnice Jurja Baraković, dodavši kako uz micro:bit dolaze kratke upute za brzi početak korištenja, plan rada s video uputama.

Zagrebačku udrugu "Institut za razvoj i inovativnost mladih" (IRIM), su osnovali hrvatski poduzetnik Nenad Bakić i njegova supruga Rujana s ciljem širokog uključivanja robotike, automatike i programiranja u edukaciju osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

- Micro:bit je maleno računalo koje se može programirati, zamišljeno i oblikovano tako da učenje i podučavanje učini jednostavnim i zabavnim. Micro:bit je idealan alat za poticanje kreativnosti, kako kod djece i mladih, tako i kod odraslih. Izvrstan je za edukaciju zrele populacije u području računarstva jer je jednostavan i zanimljiv za učenje, ističe Beljo.

Micro:bitovi u knjižnicama se mogu posuđivati kao i sva druga “knjižnična građa”. Za one koji se žele duže koristiti njime, moguće je čak napraviti i produljenje posudbe.

- Sada slijedi ciklus besplatnih radionica s micro:bitovima, otvorenih za javnost. Na radionicama će se doznati kako započeti rad, kako napraviti prve programe i gdje pronaći detaljnije informacije i više projekata u kojima se koriste micro:bitovi, najavila je Beljo.

Radionica će se u Knjižnici Jurja Barakovića s početkom u 10 sati održati u subotu, 1. rujna, uz pomoć Croatian Makers ambasadora, edukatora iskusnih u radu s IRIM-ovim tehnologijama. Broj sudionika na radionici je ograničen, a rok za prijavu na radionicu je petak, 31. kolovoza.

- Na radionicama će se polaznici upoznati s osnovama korištenja micro:bita, kako početi, napisati svoje prve programe i gdje mogu pronaći dodatne edukacijske materijale. Broj polaznika radionice je ograničen, požurite, pozvala je Andrea Beljo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno