U Zagreb stižu svi najbolji svjetski bacači kugle

Slika korisnika valentinam
Hanžekovićev memorijal
Autor: 
I u takvoj konkurenciji Hrvatska će imati jake adute u Stipi Žuniću, osvajaču brončane medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Londonu te Filipu Mihaljeviću koji je godinu prije iznenadio svijet broncom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu
Stipe Žunić

Bacanje kugle već je godinama jedna od najjačih disciplina Hanžekovićevog memorijala, a pogled na startnu listu govori da će tako biti i ove godine, objavio je u srijedu organizator.

Štoviše, skoro da i nema kuglaša koji nešto znači, a da neće nastupiti na 4. Memorijalu Ivana Ivančića, natjecanju pokraj zagrebačkih gradskih fontana koje je postalo redovito okupljalište najboljih svjetskih bacača kugle.

U Zagreb, tako, dolaze aktualni olimpijski pobjednik Ryan Crouser, svjetski prvak Tom Walsh i novi europski prvak Michal Haratyk. Svakako treba istaknuti da će prvi puta u Zagrebu bacati i dvostruki svjetski prvak David Storl.

I u takvoj konkurenciji Hrvatska će imati jake adute u Stipi Žuniću, osvajaču brončane medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Londonu te Filipu Mihaljeviću koji je godinu prije iznenadio svijet broncom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.

Rekord mitinga od 2016. godine s dalekih 22.28 metra drži Ryan Crouser.

Bacanje kugle, privremena startna lista:
Tom Walsh                                       NZL
STIPE ŽUNIĆ                                 HRV
Damien Birkinhead                          AUS
Mesud Pezer                                   BIH
FILIP MIHALJEVIĆ                             HRV
Ryan Crouser                                 SAD      
Franck Elemba                               CGO      
David Storl                                      NJEM
Michal Haratyk                                POLJ

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno