Igrom do kvalitetnije komunikacije i života osoba s posebnim potrebama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Zabavno - edukativni projekt Igramo se
Osobe s posebnim potrebama u mnogim zemljama svijeta trpe ozbiljne povrede njihovih temeljnih prava. Igrajmo se je prilika za druženje, ali za veće samopoštovanje zbog boravka u grupi. Prilike su to i za učenje o razlikama i o novim socijalnim vještinama interakcije s osobama različitih sposobnosti, rekao je koordinator projekta Zoran Vrsalović
Vedran SITNICA
Igramo se - projekt pripremio Dječji klub Dalmalino iz Splita

U Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov počeo je zabavno - edukativni projekt Igramo se! Dječji klub Dalmalino iz Splita priredio ga je za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Kako nas je upoznao koordinator projekta Zoran Vrsalović, cilj projekta je provođenje mjera i aktivnosti u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s posebnim potrebama i njihovih obitelji te pomoć u integraciji u lokalnu zajednicu.
- U ovom svijetu pravila, normativa i klasifikacija kao da smo zaboravili na jedno od temeljnih ljudskih prava, pravo različitosti. Osobe s posebnim potrebama u mnogim zemljama svijeta trpe ozbiljne povrede njihovih temeljnih prava. Prihvaćanje različitosti i razumijevanje različitosti temelj je kvalitetnije komunikacije i života cijele društvene zajednice. Projekt Igramo se je prilika za druženje, ali za veće samopoštovanje zbog boravka u grupi. Prilike su to i za učenje o razlikama i o novim socijalnim vještinama interakcije s osobama različitih sposobnosti, rekao je Zoran Vrsalović.
Program obiluje zanimljivim zabavnim, edukativnim, plesnim, pa i dramskim točkama koje su jučer izvedene u dvorištu Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.
U programu su sudjelovali članovi kluba, volonteri i suradnici: Miraculous Ladybug, Kreator zabave Pipi, Dječja plesna skupina Zazu Show Dance, Animatori iz Zazu igraonice Zadar/Biograd, Dramska udruga Tribunj i Plesna udruga Bellus Zadar.
Kroz šest godina održavanja, rekao je Vrsalović, projekt je uključio više od 1.800 osoba štićenika, njihovih obitelji, stručnjaka, terapeuta, animatora, prijatelja i gostiju u igri i zabavi.
- Prvi put sudjelujemo u ovom projektu kojim se na jedan način otvaramo prema vani. Sve kako bi omogućili veći stupanj kvalitete života našim korisnicima. To su zapravo odrasli ljudi s teškim intelektualnim poteškoćama i vrlo teškim tjelesnim oštećenjima. To zaista iziskuje trud i rad da bi im omogućili veći stupanj socijalne integracije unatoč velikim barijerama pa i same zajednice, rekla je između ostalog ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov Barbara Čirjak.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno