Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Knežević: Nakon revizorskog izvještaja za 2018. godinu odlučit će se ide li klub u stečaj ili ne

29.08.2019. 17:32
Knežević: Nakon revizorskog izvještaja za 2018. godinu odlučit će se ide li klub u stečaj ili ne


Na Stanovima je održana konferencija za novinare povodom početka nove sezone u Trećoj HNL jug. Kao što je poznato NK Zadar je na isteku prošle sezone administrativnim putem zbog neispunjenja uvjeta o licenciranju izbačen u niži rang natjecanja. HNS nije imao sluha za, prvenstveno probleme s infrastrukturom i svi napori bivšeg čelništva klub na čelu kojeg je bio Svetko Ćustić pali su u vodu. Uslijedila je naprasna smjena direktora Ćustića od strane Nadzornog odbora, a na njegovo mjesto postavljen je Damir Knežević. Prethodno je klub sporazumno napustio trener Mislav Karoglan koji je bio vrlo uspješan u prošloj sezoni, a trenersku poziciju preuzeo je direktor Škole nogometa Marko Pinčić. Nakon četrdesetak dana priprema s momčadi koju je u odnosu na prošlu sezonu napustilo nekoliko stožernih igrača, Pinčić je jučer zajedno s novim kapetanom Jurom Jerbićom i iskusnim Domagojem Muićem, te direktorom kluba Damirom Kneževićem stao pred novinare i najavio što ih očekuje, te kakvi su ciljevi na uoči početka ovog natjecanja. Naravno, uz uvod koji je po starom dobrom običaju održao predsjednik Skupštine Josip Bepo Bajlo koji je izrazio nadu da Klub očekuju bolji dani. Međutim, rečenica s kraja konferencije za novinare koju je kao odgovor na pitanje je li stečaj i dalje otvorena opcija u bliskoj budućnosti Zadra dao direktor Knežević zasjenila je sve ostalo i nadvila sjenu nad budućnost NK Zadra.
– Odluku o stečaju ne može donijeti Uprava kluba. Skupština kluba trebala bi se održati 10. listopada. Do tada bi trebala biti obavljena revizija poslovanja za 2018. godinu, tj. nadamo se da ćemo imati revizorski izvještaj o poslovanju kluba. Tek nakon toga Skupština kluba donijet će odluku o tome što će biti s budućnošću Nogometnog kluba Zadar. Tada ćemo znati i odgovor na pitanje je li stečaj i dalje otvorena opcija za NK Zadar ili ne – kazao.je Zadrov direktor i time između redaka potvrdio kuloarska nagađanja da je stečaj vrlo izgledna opcija za vlasnika većinskog paketa dionica Grad Zadar.
Spoj mladosti i iskustva
A današnja press konferencija trebala je donijeti neke odgovore na pitanja kako bi u natjecateljskom smislu trebala izgledati sljedeća sezona. O tome je prije svih zborio Marko Pinčić, trener momčadi sa Stanova.
– Već sam pričao o pripremama i opet ću ponoviti. Smatram da smo se na kraju uspjeli ekipirati i odraditi vrlo dobre pripreme. Cilj u sezoni koja je pred nama je prije svega stabilizacija, kako momčadi, tako i cijelog kluba. Momčad smo bazirali na iskusnim domaćim igračima koji su u klubu ostali u teškim trenucima. Sobodno mogu kazati da će Zadar ove sezone biti spoj mladosti i iskustva. Želimo prije svega zdrave temelje iz kojih ćemo onda graditi budućnost.
Svjestan je Zadrov strateg da će sezona biti teška, prepuna velikih iskušenja, ali optimizam ga ne napušta.
– Nitko ne dvoji u to da je pred nama izuzetno teško prvenstvo koje će pred nas postaviti niz izazova. Već na startu očekuje nas dvoboj sa Splitom koji je jedan od favorita Treće HNL jug ako gledamo ekipni plasman. Međutim, mi imamo svoju kvalitetu i nikoga se ne bojimo. Nikome ne priznajemo da je bolji od nas prije nego što se sučelimo na zelenom travnjaku. Spremni dočekujemo ovu sezonu i vjerujem da ćemo se iz kola u kolo veseliti uspjesima Zadra.
Pinčić je upitan o tome traži li se i dalje napadač s obzirom da je prije nekoliko dana i sam kazao da mu nedostaje igrač na toj poziciji.
– Istina, nama nedostaje pravi napadač po vokaciji. I bili smo ga spremni dovesti, ali nismo se željeli zadovljiiti s polovičnim rješenjem. Tijekom priprema stvorili smo model igre u kojem ćemo nadoknaditi nedostatak takvog igrača. I smatram da smo to učinili na pravi način. Da se razumijemo, takav igrač nam je potreban i dalje ga tražimo. S naglaskom da to treba biti igrač s kvalitetom više, a ne da nam popunjava broj.
Poziv navijačima
Novi kapetan Zadra Jure Jerbić koji je na toj “dužnosti” zamijenio Dragana Župana najprije se zahvalio na ukazanom povjerenju.
– Prije svega se želim zahvaliti na ukazanom povjerenju i iskazanoj časti da ponovno budem kapetan Zadra. Svi koji me poznaju znaju koliko mi Zadar znači i kolika će za mene čast nositi kapetansku traku. Dati ću sve od sebe da ukazano povjerenje opravdam na travnjaku i izvan njega. Što se tiče sezone koja je pred nama smatram da smo vrlo dobro radili u ovih prethodnih 45 dana i da će se to vidjeti već sutra u dvoboju sa Splitom, kao i u ostalim utakmicama koje su pred nama. Momčad je spoj mladosti i iskustva i vjerujem da je to formula koja će na kraju donijeti rezultat.
Sličnog razmišljanja bio je i Domagoj Muić kojem nije preostalo drugo nego ponoviti neke stvari koje su kazali njegovi prethodnici.
– Činjenica je da su trener Pinčić i Jerbić kazali većinu onoga što smo radli i što nas očekuje u sezoni koja je pred nama. Pomalo su me stavili u nezgodnu situaciju jer mi nije preostalo drugo nego ponoviti neke stvari koje su oni već kazali. Ova momčad definitivno je spoj mladosti i iskustva. Ono što mogu kazati ispred momčadi je da ćemo u svakoj utakmici, bilo da je igramo na svom travnjaku ili u gostima, dati svoj maksimum. Vjerujem da će to u konačnici donijeti pravi rezultat i zadovoljavajući plasman.
A onda su obojica, i Jerbić, i Muić, za kraj kazali:
– Nemojte zaboraviti napisati da pozivamo naše navijače da u što većem broju u subotu protiv Splita, ali i u svim ostalim utakmicama dođu bodriti svoj Zadar. Jer uz njihovu podršku nama će biti lakše i na kraju ćemo moći s njima proslavljati naše pobjede.
Besplatan ulaz, možda i cijelu sezonu
Direktoru Kneževiću jedno od pitanja upućeno od strane novinara bilo je ono vezano uz godišnje ulaznice, a odgovor koji je stigao bio je poprilično iznenađujući.
– Odlučili smo se za to da ulaz za gledatelje na stadion bude slobodan. Nadamo se da će to tako biti slučaj za cijelu sezonu, a uvjet je da ta sredstva nadoknadimo marketinški od strane sponzora. Jednostavno smo se odlučili za taj čin jer nam je cilj da što više gledatelja i naših navijača bude na tribinama i podrži našu momčad. Neću kazati da su ta sredstva od ulaznica mala i zanemariva, ali ako ih uspijemo nadomjestiti putem sponzora onda će naši navijači cijelu sezonu moći slobodno pratiti naše utakmice.
O infrastrukturnim pitanjima odlučuje Grad Zadar, a ne NK Zadar
Na pitanje jesu li napravljeni bilo kakvi zahvati po pitanju uvjeta vezanih uz infrastrukturu na Stanovima, a koji su bili kamen spoticanja po pitanju dobivanja licence za Drugu ligu, Knežević je kazao:
– Grad Zadar je vlasnik stadiona na Stanovima i mi kao klub ne odlučujemo o infrastrukturnim radovima nego oni. Koliko sam upoznat Grad je u postupku pripreme plana i izgradnje tj. potrebnih zahvata na stadionu u smislu eventualnog ispunjenja uvjeta za igranje u višem rangu hrvatskog nogometa. Ali, nije tu u pitanju samo ispunjenje infrastrukturnih pitanja jer NK Zadar mora ispuniti i ostale uvjete zbog kojih uostalom nije dobio licencu za ovu sezonu. Siguran sam da će Grad stati iza kluba i smatram da po pitanju infrastrukture neće biti problema. I ne samo po pitanju Stanova, nego i po pitanju pomoćnog terena, terena na Višnjiku i sutra poboljšanju uvjeta i na Bagatu.