Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Metar drva od 500 do 530 kuna

29.08.2019. 08:06
Metar drva od 500 do 530 kuna


Zadrani se ne moraju bojati zime, kako doznajemo od prodavača drva, Drage Čorka i Tihomira Lovrića koji su zadovoljni prodajom.
– Ove godine je prodaja krenula dosta ranije i liste narudžbi su duge, ali drva ima dovoljno, kaže nam Čorak.
Na pitanje je li prodaja manja u odnosu na prethodne godine, potvrdili su nam da jeste, ali da je to zanemarivo.
– Peći na pelete i plinsko grijanje odveli su dio kupaca. Ali ima i onih koji su se vratili grijanju na drva jer su se razočarali u kvaliteti peleta koje se prave od svega. U mješavini pelete možete naći zemlju, cigle i lišće, složni su Čorak i Lovrić.
Kako doznajemo, najbolja prodaja je kroz srpanj i kolovoz, mada naši sugovornici preporučuju svibanj i lipanj kao najbolje razdoblje za kupnju drva koja su tada bolje kvalitete i jeftinija. Trenutačna cijena za metar ispilanih drva kreće se od 500 do 530 kuna, a najbolje se prodaje lička bukva.
U vrijeme kada se gleda na svaku kunu i zima je vrijeme kada se izborom energenta za grijanje može uštedjeti pa i Zadrani kalkuliraju i isprobavaju, a ima i onih koji su vjerni drvima.
Jedna Zadranka ističe kako će se i ove zime grijati na drva jer ima kalijevu peć.
– Probali smo prijeći na struju, ali ne možemo. Velika smo obitelj, a tu je i malo dijete i ne možemo plaćati skupu struju i riskirati da ne bude dovoljno toplo. Jedino rješenje su nam drva, zaključila je Zadranka. (Nikolina MOJIĆ)