Poličnik ima 65 bazena, 150 mil. kuna investicija, 2.000 zaposlenih i treba četvrti vrtić

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Dan općine i blagdan Glavosjek sv. Ivana Krstitelja
Projektirali smo i dobili dozvolu za novi, četvrti općinski vrtić po redu jer imamo 40 djece na čekanju. Drugdje je sve manje a kod nas je, hvala Bogu, sve više djece čiji boravak u vrtiću financiramo s 80 posto. Obitelji ostaju, dolaze i nove obitelji, kazao je Davor Lončar, načelnik
Velimir BRKIĆ
Počast poginulim hrvatskim braniteljima

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod križa u dvorištu crkve sv. Nikole, molitvom odrješenja župnika don Damira Juričina, obilaskom Centra za razvoj, edukaciju i preradu meda u Poslovnoj zona Grabi, otvorenjem radova na rekonstrukciji vodovodne mreže za naselje Lovinac, puštanjem u promet nerazvrstane ceste Lovinac – Poličnik i puštanjem u rad 1,5-kilometarskog cjevovoda s kojim su mještani Baričevića napokon dobili vodu iz vodovodnih slavina te dodjelom godišnjih nagrada i svečanom sjednicom Općinskog vijeća pred oko 350 gostiju i uzvanika, saborskih zastupnika skoro za kvorum u Hrvatskom saboru, obilježen je Dan općine Poličnik i nebeskog zaštitnika Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja.
Načelnik Davor Lončar i gradonačelnik Ivan Šipić potpisali su i Sporazum o prijateljstvu i suradnji Općine Poličnik i Grada Trilja.

Kontinuitet 26-godišnjeg vladanja

- Tajna formula kontinuiteta 26-godišnjeg vladanja, pobjedama na svim izborima i velikom napretku je nastavak politike pokojnog dr. Franje Tuđmana i temeljna načela HDZ-a, te na razvoj gospodarstva, zapošljavanje, ulaganju u obrazovanje, kulturu i šport te nastavak novih projekata, uvjerljiv je Darijo Buljat, predsjednik OV-a.
Saborski zastupnik Davor Lončar, načelnik, nakon što je nabrojio čak 22 projekta koje su u posljednju godinu završena nastavio je nabrajati nove projekte:
- Projektirali smo i dobili dozvolu za novi, četvrti vrtić po redu jer imamo 40 djece na čekanju, drugdje je sve manje a kod nas je hvala Bogu sve više djece. Obitelji ostaju, dolaze i nove obitelji. Demografske obnove nema i ne može biti bez ljudi, bez mladih ljudi, kazao je Lončar te je nastavio:
- Također i za novo raskrižje kod Metroa, nogostupe Milini-Mazija-Briševo, Murvica Gornja-Zona Grabi, Murvica od raskrižja do kafića Lav na Jadransku magistralu, te Murvica-Žilići-Šarići, nabrajao je Lončar.

Zaposleno 2.000 ljudi

Dobili su lokacijske dozvole za spojni put za Zonu Mazija, novu prometnicu u Zoni Mazija i unutar stambene zone Murvica, novo raskrižje u Gornjem Poličniku. U postupku ishođenja dozvole je društveni dom Visočane, vatrogasni dom u Zoni Grabi, zonu Murvica Zapad, groblje u Poličnik. Projektira se komunalna infrastrukura u stambene zone Grabi-Polični, novo raskrižje u Baričevićima i društvenog doma Lovinac, nikad kraja Lončarevom nabrajanju.
Pri završetku je izgradnja Inovacija Zadarske županije, započeli su radovi na pogonima Mariocommerca i Tren-inženjeringa.
- Tvrtke Mišlov, Tajer, Teši-tunolov i Mariocommerc od EU ostvarili su potpore od 35 milijuna kuna i uložili vlastitih 80 milijuna kuna što s drugim ulaganjima u Općini Poličnik iznosi oko 150 milijuna kuna, ponosno će Lončar istaknuvši kako na općinskom području djeluje 90 registriranih tvrtki u kojima radi gotovo 2.000 ljudi.

Domjenak s 25 pečenih janjaca

Kad je riječ o ruralnom turizmu u Općini Poličnik imaju 86 objekata za iznajmljivanje, 135 smještajnih jedinica, 660 ležajeva, oko 65 bazena, a noćenja i dolazaka oko 20.000.
- Naša Županijska uprava za ceste uložila je preko 4 milijuna kuna u sanaciju ceste Poličnik - Visočane i gradnju mosta Visočane. Oko pola milijuna kuna uloženo je u oborinsku odvodnju županijske ceste u Briševu, a ŽUC je osigurao i 2 milijuna kuna za gradnju lokalne ceste Suhovare - Baštica, za koju je u tijeku postupak javne nabave. Radi se i projekt Aglomeracija koji se odnosi i na područje Poličnika, istaknuo je Božidar Longin, zadarski župan.
Potom je za oko 350 nazočnik pripremljen već tradicionalni domjenak, a glavno jelo bilo je 25 pečenih janjaca.

 

Sedamnaest općinskih laureata

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljeno je čak 17 općinskih nagrada, priznanja i zahvalnica. Grb Općine Poličnik dodijeljen je Vodovodu d.o.o. Zadar koji je preuzeo Tomislav Matek, direktor.
Nagrade Općine Poličnik su dodijeljene, hrvaču Luki Kevriću, glazbeniku Nikoli Šušiću, doktorici medicine Anamariji Proroković, umjetničkom slikaru Anđelu Jurlini, brigadiru Ivici Matešiću Jeremiji, policajcu Ivanu Ukaloviću, klapskom zaljubljeniku Nikoli Marinoviću i nastavniku tjelesne i zdravstvene kulture Mladenu Katiću.
Općinske zahvalnice dodijeljene su Ivoni Alić iz Gornjeg Poličnika, Lauri Lulić iz Suhovara, Nori Barić iz Poličnika, Josipu Barjašiću iz Poličnika, Ivanu Damjanoviću iz Poličnika i odsutnom Ivanu Kobašu iz Briševa (svi za odličan uspjeh u osnovnoškolskom obrazovanju), te Josipu Rončeviću iz Briševa i Gloriji Bojo iz Murvice (oboje za odlične uspjehe u srednjoškolskom obrazovanju i osvajanjima brojnih nagrada na natjecanjima).

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno