Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Hrvatska danas ima 312 novih slučajeva zaraze, tri osobe su preminule

29.08.2020. 12:28


U protekla 24 sata zabilježeno je 312 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva, u Hrvatskoj danas 2.654, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.
Među njima je 211 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 3.415 osoba.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 9.861 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 312 u protekla 24 sata.
7.024 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu osamdeset i tri osoba.
Premda u Nacionalnom stožeru nisu našli za shodno u svom priopćenju posebno napomenuti da su u zadnja 24 sata tri osobe preminule, to je jasno iz podatka koji su iznijeli o ukupno 183 osobe koje su umrle od početka epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.
Do danas je ukupno testirano 165.716 osoba, od toga 3.415 u posljednja 24 sata.
U samoizolaciji je trenutno 9.148 osoba.
 


19 zaraženih u PGŽ
 
U Primorsko-goranskoj županiji danas imamo 19 osoba zaraženih koronavirusom. Njih 11 kontakti su prethodno zaraženih osoba, koji su testirani u samoizolaciji.
Kod ostalih riječ je o kontaktima s većih okupljanja, kao i povratnicima s putovanja i godišnjih odmora, izvijestio je primorsko-goranski Stožer civilne zaštite.
 


110 oboljelih u Splitsko-dalmatinskoj
 
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 846 obrađenih testova danas je 110 novooboljelih osoba (iz Splita 56, Hvara 2, Imotskog 4, Kaštela 9, Makarske 3, Omiša 2, Sinja 5, Solina 8, Suptera 2, Trilja 1, Vrlike 1, Dicma, 1, Dugog Rata 1, Dugopolja 1, Hrvaca 3, Klisa 2, Lovreća 1, Muća 1, Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane 1, Runovića 1, Sućurja 1 i Zagvozda 1 osoba).
Prema izvješću KBC-a Split preminule su dvije osobe, jedna ženska osoba stara 90 godina i jedna muška osoba stara 70 godina. Obje osobe su uz niz drugih komorbiditeta bile pozitivne i na COVID infekciju.
Od 110 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 39 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1422 osobe nalaze se u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalazi se 50 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. U karanteni su četiri osobe.
 




Sedam pozitivnih u Krapinsko-zagorskoj
 
U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba pozitivnih na koronavirus – dvoje s područja Grada Krapine, dvoje s područja Općine Đurmanec i po jedna osoba s područja Grada Zaboka, Općine Konjščina i Općine Mače.
 


Koprivničko-križevačka čeka rezultate testova
 
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako se očekuju 33 nalaza testiranih na SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata, ali dobra je vijest da su dvije osobe proglašene zdravima.
 


Dvije oboljele osobe u Varaždinskoj
 
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su 2 nova slučaja zaraze koronavirusom.
Jedan slučaj je povezan sa svadbom od 15.kolovoza, a kod drugog slučaja se radi o bliskom kontaktu prethodno zaražene osobe. U oba slučaja radi se o blažim kliničkim slikama i neće biti hospitalizirani.
 


Jedna ženska osoba pozitivna u Karlovačkoj
 
Karlovačka županija od jučer ima jednu novu oboljelu osobu. Riječ je o ženskoj osobi iz Ogulina. Epidemiološka obrada je u tijeku.
 


Osam novih slučajeva u Brodsko-posavskoj
 
Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je osam novih slučajeva zaraze. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu: grad Slavonski Brod četiri te po jedna osoba s područja grada Nove Gradiške i općina Oriovac, Garčin i Donji Andrijevci.
 


Osam pozitivnih u Zagrebačkoj
 
Na području Zagrebačke županije od jučer je evidentirano osam osoba pozitivnih na koronavirus, a dvije osobe su izliječene.
 


11 novih slučajeva u Šibensko-kninskoj
 
U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 11 osoba je pozitivno na koronavirus: četiri osobe iz Šibenika, dvije iz Vodica, po jedna iz Drniša i Knina i tri osobe koje borave u Šibeniku, a prebivalište im je u drugoj županiji.
 


Tri osobe pozitivne u Međimurskoj
 
U Međimurskoj županiji od 101 testirane, tri osobe pozitivne na COVID 19 virus. Danas je, do 11 sati testirano 119 osoba i uzorci su u obradi.
Do sada je ukupno izvršeno 3540 testiranja na COVID 19 virus. Trenutno je aktivnih 30 pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, a 298 osoba je u samoizolaciji (pozitivni na COVID 19 virus i njihovi kontakti).
 


20 oboljelih u Zadarskoj
 
Na području Zadarske županije 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novooboljelih uglavnom je riječ o obiteljskim i prijateljskim kontaktima.
Sedam novozaraženih je s područja grada Zadra, po troje iz općina Kali i Sv. Filip i Jakov, dvoje su iz Bibinja, a po jedno iz grada Benkovca te općina Pakoštane, Stankovci, Sukošan i Zemunik Donji.
 


93 slučaja u Zagrebu
 
U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježena su 93 nova slučaja zaraze koronavirusom, a zbog toga su za 208 oosba izrečene mjere samoizolacije, priopćio je u subotu Nastavni zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.
U protekla 24 sata u NZJZ “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 358 testiranja na SARS-CoV-2 od koji su 93 nalaza bili pozitivni.
Od 93 nova slučaja, 14 novooboljelih osoba je za sada negativne epidemiološke anamneze, 37 osoba su kontakti COVID + osoba, kod 18 novooboljelih osoba moguće je izlaganje prilikom izlazaka na godišnji odmor (Makarska, Zadar, Vis, Novalja, Bol, Pula), kod 12 osoba epidemiološka obrada je u tijeku, a 12 novooboljeih osoba je iz Bosne i Hercegovone (BiH).
Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2.
Trenutno je u Gradu Zagrebu 629 aktivnih slučajeva i 1534 su aktivne samoizolacije.
 


5 zaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj
 
U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok se 11 nalaza još očekuje.
Dvije novozaražene osobe kontakti su ranije oboljelih od koronavirusa, dok tri novooboljele osobe nisu kontakti ranije pozitivnih na COVID-19 i u tijeku je daljnje epidemiološko istraživanje.
Dvije osobe su se oporavile i skinute su s evidencije oboljelih tako da je trenutno u našoj županiji 13 aktivnih slučajeva zaraze COVIDOM-19. U samoizolaciji je u županiji 126 osoba.
 


9 osoba oboljelo u Osječko-baranjskoj
 
Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 272 uzorka. Pozitivan nalaz na koronavirus ima devet osoba, od toga sedam iz Osijeka te po jedna osoba iz Đakova i Čepina.
U KBC-u Osijek je hospitalizirano 18 osoba, od kojih su dvije na respiratoru. Devet novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 291 osoba.
 


Tri slučaja u Lici
 
Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata tri su novooboljele osobe od COVID-19. Sve oboljele osobe su s područja grada Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.
Ukupno je oboljelo 58 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 18 aktivnih slučajeva, 39 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirana je 31 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 81 osoba.
 


Četiri zaražena u Istarskoj
 
Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je najviše uzoraka briseva od početka epidemije, ukupno 563 uzoraka briseva (383 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno četiri novozaraženih osoba.
Kod tri slučaja radi se o osobama iz mjera samoizolacije. Jedna osoba je strani državljanin (Kraljevina Španjolska), a koja iz poslovnih razloga boravi u Istri.
Izliječeno je šest osoba. Trenutno je 92 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 299 osoba.
 


12 novoboljelih u Vukovarsko-srijemskoj
 
Na području Vukvarsko-srijemske županije u protekla 24 sata evidentirano je 12 novooboljelih osoba od bolesti COVID-19, priopćio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.
Među novozaraženima, sedam osoba je iz Vinkovaca, četiri iz Županje i jedna osoba iz Vrbanje, a riječ je o stranom državljaninu koji trenutačno boravi u tom selu. Tijekom posljednja 24 sata na koronavirus testirana je 91 osoba.
Od početka epidemije ukupan broj oboljelih iznosi 617, izlijčene su 522 osobe, a 13 osoba je umrlo. Trenutačno je hospitalizirano 16 oboljelih.
U samoizolaciji na vukovarsko-srijemskom području je 199 osoba.
 


13 zaraženih u Sisačko-moslavačkoj
 
U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je trinaest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Sedam osoba je s područja grada Novske te je poznat izvor zaraze.
Pet osoba je s područja grada Kutine te je riječ o oboljevanju unutar krugova obitelji, a zarazili su se od prvooboljelog člana. Jedna osoba je s područja općine Martinska Ves.
 


Tri nova slučaja u Virovitičko-podravskoj
 
U Virovitičko-podravskoj županiji od jučer je novih troje oboljelih. Izvor zaraze i povećanog broja oboljelih su, kako je rečeno u lokalnom Stožeru, svadbene svečanosti.
Samim tim, županijski Stožer je predložio Nacionalnom stožeru ograničavanje broja ljudi na takvim svečanostima do 50.