Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Labrović: Moramo pokazati karakter za pozitivan rezultat protiv OSK-a

29.08.2020. 13:55


U 1. kolu Treće HNL jug biogradski Primorac danas s početkom u 17.30 sati gostuje u Otoku kod ondašnjeg OSK-a, povratnika među trećeligaše s juga. Nakon što je u ožujku prošla sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a kasnije i poništena, s nestrpljenjem se očekuje početak natjecanja. Trener Mirko Labrović momčad Primorca preuzeo je upravo u ožujku zamijenivši na klupi Stanka Mršića, ali biograjsku momčad je vodio samo u prijateljskim i kup utakmicama iz kojih se može pohvaliti osvajanjem županijskog kupa. I on s nestrpljenjem očekuje početak nove sezone i gostovanje kod OSK-a.
– U Otoku moja momčad mora pokazati karakter ako misli ostvariti pozitivan rezultat – kazivao je jučer Mirko Labrović, trener momčadi Primorca (B).
– Svjestan sam da kao trener da će mi trebati četiri ili pet kola kako bih stekao uvid u realnu snagu moje momčadi. U pripremnom razdoblju bilo je i dobrih i loših predstava Primorca što je i normalno za taj period. Međutim, kreće prvenstvo i sada treba dati sve od sebe u svakoj utakmici za pozitivan rezultat. Startamo u Otoku protiv OSK-a i zato ponavljam da od svojih igrača očekujem da pokažu svoj karakter jer je to jedini način da se zadovoljni vratimo s ovog gostovanja. A znamo da uvodna kola uvijek nose iznenađenja i da treneri još uvijek nemaju pravi uvid u mogućnosti svojih momčadi.
Biogradsku momčad je u prijelaznom razdoblju napustilo dosta igrača iz prošle sezone, nadomjestila su ih neka nova imena.
– Mi se još uvijek nalazimo u procesu stvaranja i uigravanja momčadi. U odnosu na prošlu sezonu otišlo je dosta igrača, a isto tako stiglo je dosta novih igrača. Znamo da je Primorac u prošloj sezoni imao određenih problema s rezultatima, a ja vjerujem da ćemo ih nadići u sezoni koja je pred nama.Neće nam biti lako jer će ove sezone dosta kvalitetnih momčadi igrati u Trećoj HNL jug. Za sada mi je teško odrediti realnu snagu moje momčadi, ali po dosadašnjim zapažanjima vjerujem da možemo biti u sredini ljestvice s tendencijom prema vrhu.
Kazao je i nekoliko rečenica o današnjem suparniku, momčadi OSK-a.
– OSK je iz mog kraja i dosta dobro ga poznajem. U toj momčadi igra dosta kvalitetnih igrača koje sam i sam vodio kao trener. U svakom slučaju riječ je o izrazito domaćinskoj momčadi protiv koje nikome neće biti lako igrati na njihovom travnjaku. Igrat će na rezultat i zato sam kazao da moji igrači moraju pokazati karakter. Moramo biti strpljivi i čvrsti od prve minute kako bi im pokazali da smo došli po pozitivan rezultat. Hoće li to biti bod ili sva tri vidjet ćemo. S obzirom da je tek početak sezone velika je nepoznanica kako će se stvari odvijati u Otoku – kazao je na kraju razgovora Mirko Labrović.


Prijelazni rok


Došli: Toni Bugarija (Zadar), Ivan Brkić (Gorica), Matteo Pranić (Šibenik), Manuel Bartulović (Jahn, Njemačka), Marko Čolić (Istra 1961), Elio De Angelis (Frog, Italija).Otišli: Ikuepamitan Ayotunde (Vodice), Vedran Smokrović, Mario Pedišić (obojica Hr. vitez).