Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Disciplinska komisija rješava spor Petrović-Beck

Autor: Ivan Knežević

28.09.2008. 22:00
Disciplinska komisija rješava spor Petrović-Beck

Foto: Filip BRALA



Nemam što ponuditi osim konstatacije da će biti oblikovana disciplinska komisija koja će u skladu sa svojim ovlastima i klupskim pravilnicima obaviti razgovor s Petrovićem i Beckom te donijeti relevantnu odluku – kazao je Kristijan Magaš, predsjednik
U svega nekoliko rečenica smjestio je Kristijan Magaš, predsjednik, zaključke sa sastanka u klubu na kojemu se razgovaralo o tomu što i kako učiniti da sukob između Ace Petrovića i Romela Becka dobije epilog.
– Nemam što ponuditi osim konstatacije da će biti oblikovana disciplinska komisija koja će u skladu sa svojim ovlastima i klupskim pravilnicima obaviti razgovor s Petrovićem i Beckom te donijeti relevantnu odluku. Ta će odluka biti i konačna, dakle klub će postupiti prema njoj – kazao je Magaš.
Sastančilo se od 16 sati do nešto prije 17. O tomu što se na sastanku govorilo, Magaš nije mogao reći ništa.
– Razgovaralo se, to je dovoljno reći. Bili su i Petrović i Beck i mogli su obojica reći što su mislila da trebaju reći.
Koji je rok dobila disciplinska komisija?
– Srijeda je dan koji je predviđen kao zadnji za donošenje odluke. Prema tomu, u srijedu ćemo doznati sve.
Još prije UO zaključio je da se pojedinci suzdrže od izjava dok sve skupa potraje čega se držao i Aco Petrović koji novinarima nije mogao reći ništa osim da ide na trening, da ga čeka Dejan Ivanov, te da je obavio svoje što je imao.
Makar koliko javnost bila željna doznati brojne pojedinosti, a dio zadarske javnosti u nekoliko je dana iskonstruirao mnoštvo šarolikih priča i pričica, dobro je što su u klubu potegli patentni zatvarač preko usta. Riječ je o delikatnoj situaciji, premda ne i neuobičajenoj u svijetu profesionalnog sporta. Sukobi, veći ili manji, na relaciji igrač – igrač ili trener – igrač događaju se, napose kad su svima živci napeti kao strune na gudalu za violinu ili violončelo. Ili za – bajs!
U primjeru sukoba Petrović – Beck dogodilo se što se dogodilo, a možda je napravljena stanovita pogrješka koja bi se košarkaškim žargonom mogla nazvati istekom vremena. Jer, ako su se igrač i trener verbalno dohvatili u četvrtak, nije trebalo čekati danima za otvaranje postupka. U tim danima koji su prolazili tenzije nisu splasnule, svaki je subjekt mislio da baš on ima pravo i sad sve treba nekako raspetljati po onoj da vuk bude sit, a koze (ili ovce) na broju. Je li to moguće?, to je pitanje.
Tkogod činio disciplinsku komisiju trebat će pod a) hladne glave saslušati Petrovića i Becka, pod b) duboko promisliti i pod c) donijeti objektivnu odluku. U konačnici treba postići dvije stvari – zaštititi interese kluba, čiju blagajnu pune i građani grada Zadra, te ne dopustiti da trenerov autoritet bude narušen. Malo vremena za špekulacije ima onaj tko hoće špekulirati, a disciplinska komisija baš i nema previše vremena jer je srijeda blizu.


Bez utakmice do Splita
Zadar ipak više neće imati trening utakmicu prije službenog početka sezone. Za utorak najavljeni ogled s Cedevitom je otkazan dogovorom dvaju klubova, pa će se Zadar navijačima u Višnjiku (do tada bi dvorana trebala dobiti službeno ime) predstaviti u subotu, 4. listopada kada u prvom kolu NLB lige u Zadar stiže Split. Utakmica se igra u 15.45 sati uz izravni prijenos na HTV 2.
Acu dočekali grafiti
Grafitomanija, i to ona sa sportskim predznakom, u Zadru se nastavlja. Nakon što su kratko bili aktualni natpisi po zidovima i kojekakvim površinama vezani za NK Zadar, u noći s nedjelje na ponedjeljak povratak na staro. Ponovno je aktualna košarka. Riječ je o grafitima ispisanima na više gradskih lokacija kojima se Aleksandra Petrovića poziva na odlazak iz Zadra, a trener Zadrana sam se ispred Jazina mogao uvjeriti što mu je nepoznat autor (ili više njih) “sugerirao”. Netko možda nije zadovoljan činjenicom da je Zadar izgubio sedam uzastopnih trening utakmica…