Norvežani oduševljeni Biogradom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
posezona
Posezonsko razdoblje pogodno je za brojne organizirane skupine turista

Nakon špice turističke sezone kada je u Biogradu sve vrvjelo od gostiju, ovih dana slika je nešto mirnija. Naime, mjesec rujan vrijeme je završetka takozvane pune turističke sezone kada većina individualnih gostiju zbog školskih i radnih te fakultetskih obveza napušta odmarališne destinacije pa je tako i ove godine.

Ljepota posezone

No, to razdoblje lijepog i toplog vremena ugodnog za kupanje i sunčanje koje je dobro poznato domaćim žiteljima, a otkrili su ga i neki strani gosti, ove je godine, nažalost, izostalo. Naglo zahlađenje s burom opustjelo je i biogradske plaže te se na njima mogu vidjeti samo oni najhrabriji. Broj gostiju koji ovih dana boravi u Biogradu prema evidenciji biogradske Turističke zajednice iznosi oko dvije i pol tisuće, a uz hotelske kapacitete još su dosta dobro popunjeni kampovi, a ima i nautičara.

- Posezonsko razdoblje pogodno je za brojne organizirane skupine turista, koji ne vole gužve i vrućine, a nekima ni kupanje nije na prvom mjestu. Za takve skupine gostiju ugovaramo različite aranžmane s agencijama u Hrvatskoj i diljem Europe, kaže voditeljica sektora prodaje u Iliriji d.d. Marijana Prtenjača. U tom razdoblju izmjenjuju se skupine od kojih neke borave svega dva do tri dana, a neki i do dva tjedna.

- To je uglavnom i vrijeme kongresnog turizma pa su nam gosti, primjerice sudionici različitih seminara, kao i oni tipa team-building, koji je iz godine u godinu sve atraktivniji i privlačniji i za naše domaće tvrtke, kaže Prtenjača, dodajući kako su među stranim gostima najčešći Austrijanci i Francuzi, a ove godine im treba pribrojiti i Belgijce koji su već najavljeni te Norvežane koji upravo borave u hotelima.

Skupine norveških turista

- Aranžman koji imamo s njima uključuje dolazak ukupno 160 osoba, ali u nekoliko skupina i to na 14 dana, od polovice rujna do konca listopada. Uz prvu skupinu iz ovog aranžmana koja je stigla u naš grad pristigla je još jedna druga skupina Norvežana pa tako ovih dana imamo čak 200 Norvežana u našim hotelima. Inače, otvorena su nam dva hotela Ilirija i Kornati, a treći Adratic otvaramo po potrebi, kaže Marijana Prtenjača te dodaje kako su već odrađena i dva sajma za iduću sezonu, a osmišljen je i program dočeka Nove godine koji je već u ponudi za hotel Kornati.

Inače, skupine norveških turista koje su prvi put u našem gradu sreli smo svuda po ulicama i na plažama, no većim dijelom u šetnji gradom. Vrijeme je za njih više nego idealno, kazale su dvije simpatične Norvežanke. Toplo je i one su se na terasi ispred hotela sunčale čitavo poslijepodne, a već su se, kažu, i kupale. Oduševljene su i zadovoljne, kao i ostali članovi skupine te će zasigurno ponovo doći.

Za njih su inače organizirane i posebne večere u marini Kornati, kao i živa muzika dva puta tjedno, a u planu su i nastupi domaćeg KUD-a koji bi gostima pjesmom i plesom predstavio i dio kulturne baštine ovog područja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno