Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U petak promocija novog albuma Postolara Trippera

Autor: Irena Jurjević

28.09.2008. 22:00
U petak promocija novog albuma Postolara Trippera


Postolar Tripper ovog petka u Maya pubu promovira svoj novi album pod nazivom “Popravni”. Posljednjih mjeseci u eterima radijskih stanica diljem Hrvatske slušatelji su mogli čuti neke od njihovih posljednjih pjesama kao što su “Disco taliban” i “Na rubu ponora” koje su već osvojile srca slušatelja.
S pjesmom “Tužna priča o selu” koja je postala poznata refrenom: “Koga, čega, janjetine!” Postolari su pobrali simpatije duž cijele Dalmacije, a “Balada o Viliju i Vesni”, “Tužna priča o selu”, “Sve što iman san ukra” samo su neki od njihovih hitova koje publika zna napamet i pjeva na njihovim koncertima.
Interpretacija na ruralnom dijalektu dalmatinskih Ravnih kotara postala je njihovim prepoznatljivim stilskim izričajem, poznatijim kao hip-hop etno glazbeni stil.
Važno je naglasiti da je njihova pjesma “Vuci, vile i balave sopile” s prvog albuma bila licencirana na kompilaciji “Balkan Beats Vol. 2” od strane njemačke izdavačke kuće “Eastblok Music”.
Postolari su od prošlog albuma dosada prošli razne pretumbacije u bendu, ali su na kraju skupili kako kažu – vridnu familiju, pa tako bend danas broji čak osam članova (Gugi na bubnjevima, Bačko na bongosima, Pave na basu, Renči na gitari, Njofra na klavijaturama, Dinko na trubi te Davor i Dabi na mikrofonima). Na njihovu novom albumu nazvanom “Popravni” nalazi se 10 novih skladbi plus dva kratka glazbena intermezza.
Album je puno zreliji od prethodnog, a tekstovi su i dalje, kako i sami Postolari kažu – uvrnuti. Pjevaju o babama, ljudima s kroničnim nedostatkom vlastita života, politici, lutanju, gradelanju, prijateljima i o svemu onome čime se ljudi ne bave inače.
Reggae, ska, hip-hop, funk i narodnjaci samo su neki od stilova koje ćete moći čuti u petak u Maya pubu. Vjerujemo – iskustvo koje se ne bi trebalo propustiti!