Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pristiglo osam ponuda za Contusove linije

Autor:

28.09.2009. 22:00
Pristiglo osam ponuda za Contusove linije


Svaka tvrtka koja se javila na natječaj dobila je podatke o zaposlenicima, njihovoj dobi, kvalifikacijama i obrazovanju, tako da mogu što prije prilagoditi svoju tvrtku za prijem novih radnika, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH-a


Iako je ponovljeni javni poziv na podnošenje ponuda za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na međunarodnoj i međužupanijskim linijama na kojima je nekad prometovao Contus otvoren do petka, neki ponuđači već su poslali svoje ponude.
 – Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture do prošlog je petka primilo osam ponuda zainteresiranih tvrtki, ali do okončanja javnog poziva ima još vremena, tako da očekujemo da će pristići još ponuda. Među onima koji su već poslali ponude su i Olvin, Flavia trans, Čazmatrans, Samoborček i još neke tvrtke. Moram istaknuti da su ovo sve kvalitetne i renomirane tvrtke koje su svjesne da moraju zaposliti sve nekadašnje zaposlenike Contusa i na to su pristale, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH-a. On je dodao da misli da će ovim natječajem sretno završiti priča za 23 nekadašnja zaposlenika prijevozničke tvrtke Contus koja je u stečaju.
Uranija je istaknuo da na zahtjev resornog ministarstva predstavnici SSSH-a svakoj zainteresiranoj tvrtki koja se javila na natječaj još za vrijeme trajanja natječaja dostavljaju popis i podatke o zaposlenicima.
 – Svaka tvrtka koja se javila na natječaj dobila je podatke o zaposlenicima, njihovoj dobi, kvalifikacijama i obrazovanju, tako da mogu što prije prilagoditi svoju tvrtku za prijem novih radnika. Ovako im je omogućeno da se već tijekom natječaja upoznaju sa strukturom radnika i mislimo da će im to olakšati prilagodbu za njihovo zapošljavanje, rekao je Uranija.
Dodao je da su ponavljanjem natječaja sve tvrtke uspjele kompletirati dokumentaciju te se on nada da će ovaj natječaj biti konačan.
Inače, ponude svih zainteresiranih tvrtki otvarat će se 7. listopada u prostorijama Ministarstva prometa, mora i infrastrukture.