Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sutra počinje Svjetski Kup

Autor: Viktor Bogut

28.09.2009. 22:00
Sutra počinje Svjetski Kup

Foto: Sebastian GOVORČIN



U prva tri kola domaćeg prvenstva nismo se prikazali u najboljem svjetlu. Moglo je to mnogo bolje. Ne brinu me toliko srušeni čunjevi, koliko sigurnost koje nam nedostaje. Treba sve to izgledati mnogo bolje – kazao je direktor Zadra Ivan Lulić


Već danas kuglači Zadra putuju u Budimpeštu na natjecanje Svjetskog Kupa, a sutra se kreće s natjecanjem. Sistem je jednostavan. U Mađarskoj će se naći najbolje svjetske momčadi, a u prva dva dana od svakog tima nastupit će šest igrača. Nema dvoboja. Igraju svi. Nakon toga će se zbrajati rezultati, a četiri najbolje momčadi koje sruše najviše drva idu u polufinale koje je na rasporedu u petak. Ostali idu kući.
– Svjetski Kup je lutrija. Samo se nadam da ćemo biti pravi sutra i prekosutra – kazao je direktor Zadra Ivan Lulić. Čelni operativac zadarske momčadi smatra da igrači još nisu u optimalnoj formi.
– U prva tri kola domaćeg prvenstva nismo se prikazali u najboljem svjetlu. Moglo je to mnogo bolje. Ne brinu me toliko srušeni čunjevi, koliko sigurnost koje nam nedostaje. Treba sve to izgledati mnogo bolje.
Budimpešta izgleda kao idealno mjesto da se “pronađe” ta forma?
– Ozbiljnost i snaga momčadi moraju nas natjerati da damo sve od sebe. Ali jednostavno neće biti. Stvarno ćemo morati dati sve od sebe da uđemo među četiri. Detalji će odlučivati.
Mnogo je jakih momčadi ove godine?
– Konkurencija je zaista jaka. Prednost ponovo dajem njemačkom Zerbtstu. Zaista su jaki i ove godine. Tu je i domaćin Szeged, a slovačka Podbrezova se pojačala. Vrlo jak je i Beograd s tri srpska reprezentativca te austrijski St. Polten. Ima tu još niz odličnih momčadi. Detalji će odlučivati – dodao je Lulić. Nastup zadarskih igrača započinje sutra kada će na terene izaći trojica. Prvi u 11, drugi u 13.30, treći u 16. U četvrtak se također nastavlja s kvalifikacijama, dok su u petak na rasporedu polufinalni dvoboji.